Så mange Sydbank-kunder bliver ramt af 'minus-renter'

Omkring 100 rige kunder fra Sydbank skal fremover betale for at have penge stående i banken

Sydbanks direktion med Karen Frøsig i spidsen kræver nu betaling fra flere rige kunder. Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix
Sydbanks direktion med Karen Frøsig i spidsen kræver nu betaling fra flere rige kunder. Foto: Gregers Tycho/Ritzau Scanpix

Det vil rundt regnet være 100 kunder, som nu skal begynde at betale for at have deres penge stående på en Sydbank-konto.

Det oplyser administrerende direktør Karen Frøsig til Børsen.

Tidligere i dag kom det i forbindelse med offentliggørelsen af bankens halvårsregnskab frem, at kunder der har mere end 7,5 millioner kroner stående på deres konto, vil have en rentesats på minus 0,6 procent.

Sydbank er den anden bank indenfor kort tid, som har indført minusrenter for rige kunder. I sidste uge var det Jyske Bank.

- Vi lever i en tid med store forandringer, også når det gælder økonomien. Usikkerheden er blevet større, og det smitter af på rentemiljøet, der er blevet yderligere forværret.

- Derfor indfører vi negative renter på privatkunders anfordringsindlån over 7,5 millioner kroner, skriver Sydbank i sit regnskab.

Tal fra Danmarks Statistik har vist, at 1728 personer vil blive ramt af negative renter, hvis alle gør som Jyske Bank og Sydbank. Det svarer til 0,04 procent af alle danskere, der har penge i banken.

89 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere