SAS med milliardoverskud og ny rekord

Det skandinaviske luftfartsselskab har scoret kassen det seneste år. I deres netop offentliggjorte regnskab er de kommet ud med at overskud på knap 1,6 milliarder svenske kroner

Få historien kort

SAS er flyvende. Bogstaveligt talt og også rent økonomisk.

Den skandinaviske flygigant SAS har netop præsenteret et regnskab, hvor de foruden et overskud på 1,589 milliarder svenske kroner også kan præsentere en passagerrekord.

Over 30 millioner mennesker valgte at flyve med SAS i 2018, og det glæder naturligvis administrerende direktør Rickard Gustafson.

- SAS har leveret sit bedste resultat i mange år. Over 30 millioner passagerer valgte at flyve med SAS i 2018, og det er mere end i noget andet år. Det viser, at vores strategi bliver ved med at levere resultater, siger han i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet.

SAS har i alt omsat for 44,7 milliarder svenske kroner fra november 2018 til oktober 2016, og det er et af de bedste resultater nogensinde.

Det er til sammenligning omkring cirka to milliarder svenske kroner mere end sidste år.

På bundlinjen kan selskabet glæde sig over et plus på to milliarder svenske kroner. Sidste år lød resultatet på 1,7 milliarder svenske kroner.

Men det hele er ikke flyfest og farver for SAS i deres helårsregnskab af det skæve regnskabsår 2017/2018.

Som det allerede har været fremme, ser højere brændstofpriser ud til at kunne skabe udfordringer i fremtiden. SAS meddelte tidligere, at regningen for brændstof i 2019 vil stige med mellem 1,5-2 milliarder svenske kroner.

Det skyldes de stigende oliepriser i 2018, på trods af priserne er faldet markant den seneste måned.

Koncerndirektør Lars Sandahl Sørensen fortæller, at SAS forsøger at gøre, hvad selskabet kan for at gardere sig mod udfordringerne.

- Alle de ting, vi kan påvirke selv, forsøger vi at påvirke. Vi vil flyve derhen, hvor vores kunder vil, samtidig med at vi gennemfører en lang række nye teknologiske fremstød, siger han.

Koncerndirektøren peger på, at SAS har indkøbt flere nye fly for 52 milliarder svenske kroner. Ifølge Lars Sandahl Sørensen er der tale om højteknologiske fly.

- Vi kigger på alt, hvad der kan sikre, at vi flyver endnu mere brændstofeffektivt.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
 

1 af 2 Foto: Jens Dresling
2 af 2 Ritzau Scanpix
119 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere