Saxo-bank bosser tæt på milliard-salg

De to Saxo Bank-stiftere, Kim Fournais og Lars Seier Christensen, er tæt på at få afsat 15 procent af bankens aktier, erfarer Berlingske

Kim Fournais og Lars Seier Christensen planlægger at sælge ud af arvesølvet. (Foto: Lars Krabbe)
Kim Fournais og Lars Seier Christensen planlægger at sælge ud af arvesølvet. (Foto: Lars Krabbe)

Den danske bank Saxo Bank er tæt på at sælge aktier for flere milliarder kroner til en endnu ukendt køber, skriver Berlingske.

Ifølge Berlingskes oplysninger vil de to hovedaktionærer Lars Seier Christensen og Kim Fournais sælge 15 procent af bankens aktier, hvilket de informerede ejerkredsen om sent søndag.

Saxo Banks pressechef bekræfter Berlingskes oplysninger om et nærtstående salg, men kommer ikke ind på, hvor stor en del af banken, der kommer på nye hænder.

- Saxo Bank kan bekræfte, at der er en proces i gang, hvor en ny aktionær køber aktier i Saxo Bank, og aktionærerne har modtaget tilbud om at sælge. Købet vil ikke ændre på, at stifterne Lars Seier Christensen og Kim Fournais tilsammen fortsat ejer mere end halvdelen af aktierne, og de vil i samarbejde med den amerikanske kapitalfond TPG være de bestemmende aktionærer i Saxo Bank.

- På nuværende tidspunkt har banken ikke yderligere kommentarer til processen, skriver Saxo Banks pressechef Cathrine Kier i en mail til Berlingske.

Lars Seier og Kim Fournais ejer cirka 60 procent af bankens aktier, mens kapitalfonden TPG Capital har hænderne på knap 30 procent. Den resterende del er fordelt mellem nuværende og tidligere højtstående medarbejdere.

Ifølge en kilde Berlingske har talt med kommer køberen fra Indonesien, men det vides ikke om, det er en privatperson eller en virksomhed, der vil gøre indhug i den danske bank.

14 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere