Senge-mastodont i krig med danske forhandlere: I kopierer vores tern

Den kendte senge-producent Hästens har anlagt sag an mod flere danske sengetøjsforhandlere. De mener, at deres blå-hvide tern er blevet kopieret

Den svenske producent af luksus-senge Hästens er kendt for deres blå-hvide tern. Men spørgsmålet er, om de er beskyttet efter varemærkeloven. Foto: Hästens
Den svenske producent af luksus-senge Hästens er kendt for deres blå-hvide tern. Men spørgsmålet er, om de er beskyttet efter varemærkeloven. Foto: Hästens

Sengetøj med blå og hvide tern.

Det er det centrale omdrejningspunkt i en stor sag, som den svenske senge-producent Hästens har anlagt mod flere danske forhandlere i Sø- og Handelsretten.

Blandt dem er eksempelvis Magasin og Drømmeland.

Hästens, der er kendt for sine luksussenge i den meget høje prisklasse, mener således, at det blå-hvid ternede sengetøj, som forhandlerne sælger, er en kopi af deres eget karakteristiske tern, der er at finde på både senge og sengetøj.

Advokat Lars Segato fra Gorrissen Federspiel forsvarer flere af de sagsøgte.

- Jeg kan bekræfte, at vi repræsenterer en række sagsøgte i sager anlagt af Hästens Sängär AB, og at sagerne vedrører salg af sengetøj i blå/hvide tern, siger han til Ekstra Bladet uden at ville kommentere yderligere.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er der tale om et blåt og hvid ternet sengetøj, der er fremstillet af den norske storproducent NordicForm, som også er blevet sagsøgt i sagen.

Men fire danske forhandlere, der enten stadig har eller har haft sengetøjet til salg, er også blevet sagsøgt.

'Dybt uretfærdigt'
En af dem er blandt andet Slagelse-forretningen Sejs Dyner, hvis ejer, Thomas Sejs, bestemt ikke er tilfreds med at være blevet sagsøgt. 

- Jeg synes, at det er dybt uretfærdigt, men mere vil jeg ikke sige på nuværende tidspunkt, siger han til Ekstra Bladet.

Artiklen fortsætter under billederne...

Sejs Dyner har stadig det omdiskuterede sengetøj til salg.
Sejs Dyner har stadig det omdiskuterede sengetøj til salg.
 

Sådan ser Hästens sengetøj ud. Foto: Hästens
Sådan ser Hästens sengetøj ud. Foto: Hästens
 

Ifølge Sø- og Handelsrettens retslister startede sagerne op i går, og de vil fortsætte i nogle uger endnu. Her står de i øvrigt beskrevet på følgende måde:

- Om sagsøgernes blå og hvide tern på senge og sengetøj mv. er beskyttet efter varemærkeloven og markedsføringsloven og i givet fald, om der er sket krænkelse heraf og om passivitet.

Sag mod auktionshus
Det er ikke første gang, at Hästens anlægger sager mod danske virksomheder, hvor omdrejningspunktet er de blå-hvide tern.

I slutningen af 2014 indgik den svenske sengemastodont et forlig med auktionshuset Lauritz.com, efter sidstnævnte havde solgt Kina-importerede senge designet med blå og hvide tern.

Mens aktionshuset vurderede dem til en pris på 20.000 kroner, så var normalprisen for en seng fra Hästens af den samme type på mere end 100.000 kroner.

Ekstra Bladet har forhørt sig hos Hästens og hos senge-producentens advokat, men ingen er vendt tilbage på vores henvendelse.

Vi har også forsøgt at få en kommentar fra Magasin og Drømmeland - dog uden held.

137 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere