Sony og Toyota hiver japanske aktier op i lille plus

Der er fortsat ingen tegn på, at tilliden til aktiemarkederne og euroen er ved at vende tilbage

For første gang i fem dage sluttede det japanske Nikkei 225-aktieindeks i plus, omend et meget beskedent et på 0,01 procent.

Det var hovedsageligt gode nyheder for elektronikgiganten Sony og bilproducenten Toyota, som var med til at hive aktierne opad.

Sony har tjent gode penge på den omstridte film "The Interview", mens Toyota rapporterede om et øget salg på det amerikanske marked på 6,2 procent.

De fleste af de øvrige aktier endte i minus, og dermed var der altså ikke megen fremgang at spore efter mandagens fald på tre procent.

Samtidig falder euroen yderligere over for den amerikanske dollar.

Det er usikkerhed om den globale økonomi og kollapset i olieprisen, der får investorerne til at trække penge ud af aktiemarkederne og i stedet satse på statsobligationer eller valutaer som yen og dollar.

Se også: Vestas opjusterer forventningerne for regnskabet 2014

Se også: Aktier: Sådan går det de danske selskaber tirsdag morgen

I Europa er usikkerheden om Grækenlands fremtid som euroland med til at gøre investorerne nervøse.

Desuden er der frygt for deflation i eurozonen. Onsdag kommer der nyt om udviklingen i forbrugerpriserne, og de ventes at være lavere end for 12 måneder siden.

Det er ikke set siden 2009 og øger presset på Den Europæiske Centralbank (ECB) for at gribe ind.

Banken holder sit næste pengepolitiske møde om et par uger. Økonomer forventer, at ECB vil tage beslutning om at indlede et opkøbsprogram af statsobligationer for at understøtte økonomien.

- De første opkøb vil sandsynligvis begynde den efterfølgende uge, siger økonom Guillaume Menuet fra Citibank.

Han advarer om, at hvis ECB undlader at handle i overensstemmelse med forventningerne på finansmarkederne, så vil "investorerne sandsynligvis reagere meget negativt".

På Wall Street faldt de tre største aktieindeks tirsdag for femte dag i træk. Prisen på en tønde amerikansk olie fortsatte også ned til lige under 48 dollar, og olie har ikke været billigere de seneste næsten seks år.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere