Spar Nord trækker tilbud på Nørresundby Bank tilbage

Efter at Nordjyske Bank er kommet med et officielt bud på Nørresundby Bank, trækker Spar Nord sit tilbage

Spar Nord har onsdag eftermiddag tilbagekaldt sit købstilbud på Nørresundby Bank.

Det oplyser banken i en selskabsmeddelelse.

Tilbagekaldelsen kommer, efter at Nordjyske Bank tidligere på onsdagen har fremsat sit officielle købstilbud på samtlige aktier i Nørresundby Bank.

Spar Nord vurderer, at selv om tilbuddene fra banken selv og fra Nordjyske Bank rent økonomisk er nogenlunde identiske, så har tilbuddet fra Nordjyske Bank større sandsynlighed for at blive gennemført, og derfor trækker banken sit eget bud tilbage.

I forvejen ejer Spar Nord 54,9 procent af aktierne i Nørresundby Bank.

Derfor ville Spar Nord være blevet en stor aktionær i det nye Nordjyske Bank, hvis denne lykkedes med at overtage Nørresundby Bank.

Men i meddelelsen skriver Spar Nord, at banken ikke har en "strategisk interesse" i at blive stor aktionær i det nye Nordjyske Bank.

Se også: Nordjyske Bank giver officielt bud på Nørresundby

I stedet vil Spar Nord, hvis Nordjyske Banks tilbud accepteres, sælge sin andel af aktier i Nørresundby Bank. Dette ventes ifølge Spar Nord at kunne give en gevinst på 240 millioner kroner.

Ender den ekstra gevinst med at tikke ind hos Spar Nord, er der flere muligheder for at benytte den bedst muligt, forklarer kommunikationsdirektør Ole Madsen.

- Man kan forestille sig, at noget af det bliver sendt tilbage til vores aktionærer i form af udbytte for eksempel, eller at det bruges til at styrke vores "krisekasse", sådan at vi har noget kapital til de ting, der måtte opstå hen ad vejen, siger han til Ritzau.

Baggrunden for, at Spar Nord ikke har valgt at øge sit bud og i stedet trække det oprindelige, skyldes ifølge Ole Madsen, at banken ikke har opbakning fra ledelsen i Nørresundby Bank.

- Når man sammenholder det med, at aktionærstrukturen i Nørresundby Bank er sådan, at der er 24.000 primært privataktionærer, som hver har en, fire eller syv aktier, så er det afgørende, hvad ledelsen mener om det, siger kommunikationsdirektøren.

Derudover forklarer Ole Madsen, at selv om købet af Nørresundby Bank ikke bliver til noget, så vil den ekstra gevinst ved aktiesalget give Spar Nord styrke til at deltage, hvis der skulle dukke en anden og interessant mulighed op.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere