Stadil slæbes i retten af bortvist direktør: Her er hans kølige svar

Den fyrede Hummel-direktør Søren Schriver sagsøger Christian Stadil for uberettiget bortvisning

I slutningen af februar mødte pressen en følelsesladet Christian Stadil  til det omdiskuterede pressemøde. Han er noget mere kølig nu. Foto: Kenneth Meyer
I slutningen af februar mødte pressen en følelsesladet Christian Stadil til det omdiskuterede pressemøde. Han er noget mere kølig nu. Foto: Kenneth Meyer

Han har tidligere proklameret, at han ville gøre det. Og nu sker det indenfor et par dage.

Den nu fyrede Hummel-direktør Søren Schriver sagsøger Christian Stadil, oplyser den bortviste direktørs advokat til Børsen.

- Vi har nu set på det materiale, vi har modtaget fra Hummel i forbindelse med politianmeldelsen, og vi mener ikke, der er forhold i materialet, der kan begrunde bortvisningen - eller politianmeldelsen for den sags skyld. Vi har derfor valgt at udtage stævning for uberettiget bortvisning, hvilket vil ske en af de nærmeste dage, siger Finn Schwarz fra advokatfirmaet Horten.

Schriver vil kræve et uspecificeret millionbeløb af Stadil, selvom den stenrige Hummel-ejer har præsenteret materiale til offentligheden, som han mener beviser, at Schriver har forsøgt at bedrage virksomheden.

Se også: Hummel melder bortvist direktør til bagmandspolitiet

Det skete på det næsten famøse pressemøde en sen aften i februar, hvor en tydeligt påvirket Stadil hamrede hånden i bordet, mens han afspillede hemmelige lydfiler og anklagede Schriver for at ville bedrage ham og Hummel. 

Stadil er noget mere kølig nu, og tager stævningen med ro. Det skriver han i en mail til Børsen.

'Bortvisningen er understøttet af utvetydige beviser for kriminel, strafbar adfærd dokumenteret ved dokumenter, vidneforklaringer, håndskrevne notater og lydfiler mm. Ønsker den bortviste direktør at anlægge en retssag, er han velkommen hertil.'

Her er Stadils beskyldninger

Ifølge Christian Stadil har Søren Schriver bevidst givet bestyrelsen forkerte oplysninger om en handel i Tyrkiet.

Et af omdrejningspunkterne i beskyldningerne er en samtale, der omhandler en 23.000 kvadratmeter stor ejendom i Tyrkiet, som Hummel gerne ville købe for et beløb på omkring 9 millioner euro. Men personen, der hævdes at være Søren Schriver, ønskede i stedet, at den tyrkiske partner, Zeynel Akbul, skulle købe ejendommen og overdrage en tredjedel af indtægterne fra ejendommen til Søren Schriver via et tyrkisk selskab.

Med aftalen om ejendommen ville Søren Schriver ydermere tjene 33% af huslejeindtægterne, som Hummel ville betale den tyrkiske partner for at leje ejendommen. Men kontrakten foreskriver også, at Søren Schriver skulle have en tredjedel ved et salg af ejendommen.

Efterfølgende fik den tyrkiske partner angiveligt dårlig samvittighed og besluttede sig derfor for at tage til Danmark for at mødes med Christian Stadil og hans far, Thor Stadil, og fortælle om Søren Schrivers planer om at tjene penge uden om Hummel. Få dage senere bliver Hummels direktør gennem 20 år bortvist.

Trods de grove beskyldninger afviser Søren Schriver selv, at han skulle have intentioner om, at han selv skulle tjene penge på den tyrkiske ejendom. Tværtimod. Det hele var ifølge ham i Hummels interesse.

Se klip fra det omdiskuterede pressemøde herunder:

Jeg har nok været naiv, lød det fra Stadil på pressemødet. Video: Kenneth Meyer

Christian Stadil var tydeligt ophidset flere gange under onsdagens pressemøde. Foto: Kenneth Meyer Tæt på Den brutale buddhist: Hummel-bossen styrer med kaos

Erhvervsnyheder - 24. feb. 2017 - kl. 09:09 Skandalen fortsætter: Stadil i vildt angreb på ny rigmand

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen