Stifter af kendt restaurantkæde får kniven

Torben Klitbo, der startede Cofoco-kæden, er blevet købt ud af sit livsværk efter uenighed med de andre ejere

Torben Klitbo er ikke længere en del af Cofocos restauranter, som han ellers stiftede i sin tid. (Foto: Polfoto)
Torben Klitbo er ikke længere en del af Cofocos restauranter, som han ellers stiftede i sin tid. (Foto: Polfoto)

I 2004 startede Torben Klitbo sin første Cofoco-restaurant op i København, og efter at have fået selskab af blandt andre Christian Lytje er antallet af restauranter blevet til 13.

Men nu er Torben Klitbo ikke længere en del af ejerkredsen af Cofocos restauranter. Han er blevet købt ud grundet uenigheder med de andre ejere, skriver Berlingske Business

Allerede i 2013 var det tydeligt, at partnerskabet mellem Klitbo og Lytje ikke var lutter idyl. Her delte de virksomheden op, så Lytje ikke var medejer af den del af Cofoco, der blandt andet fremstiller takeaway- og conveniencemad til fx 7Eleven.

Se også: Cofoco dumpet: Får sure smileyer i kendisland

Mens convenience-afdelingen har haft svært ved at tjene penge, så er det en helt anden sag for de mange populære restauranter. Sidste år omsatte de for ca. 180 mio. kroner og gav et samlet resultat på ca. 20 mio. kroner.

- Vi behøver ikke at pakke tingene ind. Vi har da været uenige om nogle ting, blandt andet om hvilke restauranter vi ville lave. Vi har sagtens kunnet sidde over for hinanden og tale om tingene. Men vi har ikke været helt enige. Jeg har så fokuseret mere på min afdeling, og Christian har fokuseret på restauranterne, siger Klitbo til Business.

Se også: Restauranter kræver gebyr for udeblevne gæster og betaling på forhånd

Hvad Klitbo skal lave fremover ved han endnu ikke, men han fortsætter i hvert fald med at eje convenience-afdelingen.

I stedet for Klitbo træder en gammel kending i øvrigt tilbage i ejerkredsen. Det er finansmanden Thomas Rudbeck, som tidligere har været medejer.

27 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere