Stigende udlån sikrer fremgang for Sydbank

Trods lave renter og krise i landbruget kan den Aabenraa-baserede bank vise fremgang på top- og bundlinje

Mælkebønder og svineproducenter har det svært rent økonomisk, og for Sydbank, der er bankforbindelse for massevis af landmænd, er det noget, der kan mærkes.

Men bortset fra landbrugskunderne er der stort set kun optimistiske meldinger i det regnskab, som Sydbank med administrerende direktør Karen Frøsig i spidsen har lagt frem onsdag morgen.

Banken kan melde om fremgang både i basisindtjeningen og i overskuddet til trods for de lave markedsrenter, der har præget første halvår.

Basisindtjeningen, der blandt andet dækker over nettorenteindtægter fra bankudlån og indtægter fra realkreditudlån, steg til 2227 millioner kroner i første halvår mod 2131 millioner kroner i samme periode sidste år.

- Det er et historisk højt niveau for Sydbank, og det viser sammen med en udlånsvækst på 4,3 procent for halvåret, at Sydbank fastholder et højt aktivitetsniveau med stort kundefokus, udtaler Karen Frøsig i en skriftlig kommentar.

Sydbanks overskud efter skat lander på 530 millioner kroner mod 514 millioner kroner i første halvdel af 2014.

Banken nedskriver 217 millioner kroner på udlån i første halvår, hvilket er en forbedring fra 430 millioner kroner i samme periode sidste år. For hele året ventes et væsentligt lavere nedskrivningsniveau end i 2014, hvor de samlede nedskrivninger blev på mere end en milliard kroner

Det er primært for landbrugskunderne, at Sydbank fortsat må se i øjnene, at der formentlig kommer tab på udlånene.

- Konsekvenserne af Ruslands embargo mod landbrugsprodukter fra EU og at Kina meget pludseligt trak sig fra verdensmarkedet for mælkeprodukter, viser sig nu med fuld styrke, skriver Sydbank.

- Der er på nuværende tidspunkt udsigt til utilfredsstillende og underskudsgivende drift i landbrugets største produktionsgrene, skriver Sydbank.

Banken understreger, at den bedste tredjedel af producenterne fortsat har balance i indtjeningen.

0 kommentarer
Vis kommentarer