Stor nedgang for lagkage-millionær

Ole Schielder Kristoffersen, der stiftede Lagkagehuset, har for en gangs skyld haft et dårligt år rent økonomisk

Trods et dårligt 2018 har Ole Schielder Kristoffersen stadig en kæmpe formue. I  2009 smed han f.eks. 50,5 millioner kroner for en 500 kvadratmeter stor villa på Strandvejen i Skodsborg. Foto: Jan Unger
Trods et dårligt 2018 har Ole Schielder Kristoffersen stadig en kæmpe formue. I 2009 smed han f.eks. 50,5 millioner kroner for en 500 kvadratmeter stor villa på Strandvejen i Skodsborg. Foto: Jan Unger

Han har de seneste mange år været garant for solide millionoverskud, men sådan skulle det ikke gå i 2018 for Lagkagehusets medstifter Ole Schielder Kristoffersen, der først blev kendt for at fremvise sine lækre kager på morgen-tv.

Resultatet lød på minus 16 millioner kroner mod forrige års overskud på knap 100 millioner i Schielder Holding Aps, viser et spritnyt regnskab.

Det hænger utvivlsomt sammen med, at det er hans første regnskab uden nogen ejerandele i Lagkagehuset, efter han i sommeren 2017 endegyldigt solgte de sidste af slagsen.

Og det kan altså mærkes på bundlinjen.

Investerer
Den nu tidligere bagekonge har investeret i et hav af forskellige virksomheder. Helt konkret har han økonomiske interesser i hele 20 aktive virksomheder i større eller mindre grad.

Mens det går godt for nogle af virksomhederne, går det anderledes dårligt for andre. Samlet set ender det derfor med et underskud for første gang i adskillige år.

Virksomhederne befinder sig primært inden for ejendomsbranchen med fokus på udlejning og opførelse af byggeprojekter. Derudover har han også anparter i Copenhagen Coffee Lab og legetøjsfirmaet Plus-Plus. 

Stjernearkitekt
Blandt samarbejdspartnere er der flere kendte folk. Blandt andet hans tidligere partner i Lagkagehuset Steen Skallebæk, stjernearkitekten Bjarke Ingels og baronen Johan Wedell-Wedellsborg.

Ole Kristoffersen har dog stadig en bugnende pengetank som sikkerhed i form af en egenkapital på mere end 400 millioner kroner. Han har samtidig også udbetalt et udbytte på 15 millioner kroner til sig selv.

109 kommentarer
Vis kommentarer