Stor spareøvelse trækker Lundbeck i plus

Lundbeck, der laver medicin mod psykiske sygdomme, er tilbage med positive tal på bundlinien

Efter et helt og aldeles rædderligt 2015 kan medicinalselskabet Lundbeck fremvise et pænt millionoverskud for de første tre måneder af 2016. Det viser selskabets regnskab, der er blevet præsenteret onsdag.

Resultatet er skabt fra en pæn vækst i salget af nye produkter og ikke mindst det gevaldige spareprogram, administrerende direktør Kåre Schultz satte i værk da han overtog roret i efteråret sidste år.

- Jeg er meget tilfreds med udviklingen af vores restruktureringsinitiativer, der viser sig i en stærk forbedring af vores marginer. Der ud over har udviklingen i salget været stærk og vores kerneprodukter fortsætter deres momentum, skriver Kåre Schultz i regnskabet.

Lundbeck omsatte for 3,8 milliarder kroner i de første tre måneder af 2016. Det blev omsat til et nettoresultat på 186 millioner kroner efter et tab på 81 millioner kroner i samme periode 2015.

I hele 2015 gav Lundbeck et underskud på markante 5,7 milliarder kroner, stærkt påvirket af store nedskrivninger på værdien af porteføljen af lægemidler.

Det fik Kåre Schultz til at iværksætte en spareprogram, der blandt andet bød på 1000 afskedigelser, svarende til omkring en femtedel af alle ansatte.

Det kan allerede ses i første kvartal, hvor omkostningerne er faldet med 10 procent til 3,3 milliarder kroner. Specielt administration og salgsomkostninger er dykket.

Spareprogrammet er nødvendigt, da flere af Lundbecks helt store milliardsællerter er gået af patent. Nye midler skal tage over, blandt andet det store håb Brintellix mod depression.

Det øgede salget med 142 procent år til år til 238 millioner kroner.

Efter kvartalet opjusterer Lundbeck sine forventninger til hele året. Dermed forventer Lundbeck nu en omsætning på 14,2 til 14,6 milliarder kroner og et driftsresultat på 1,3 til 1,5 milliarder kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere