Storbank fyrer op mod 25.000 medarbejdere

Den skandaleramte bank HSBC, der er afsløret i at arbejde for narkobaroner, siger, at forandring er nødvendig

Den skandaleramte bank HSBC blev afsløret i at arbejde for narkobaroner og må nu skære op til 25.000 medarbejdere. (Foto: Kirsty Wigglesworth/AP)
Den skandaleramte bank HSBC blev afsløret i at arbejde for narkobaroner og må nu skære op til 25.000 medarbejdere. (Foto: Kirsty Wigglesworth/AP)

HSBC, der er en af verdens største banker med hovedkvarter i London, meddeler, at det nedskærer antallet af medarbejdere med op mod 25.000.

Det betyder blandt andet, at den skandaleramte bank trækker sig ud af Brasilien og Tyrkiet. Endvidere overvejes det at flytte hovedkvarteret fra London.

I en erklæring til børsen i Hongkong skriver banken, at den agter at spare fem milliarder dollar om året over de næste to år. Alene i Storbritannien skæres arbejdsstyrken med 8000.

HSBC har 266.000 medarbejdere. De knap 10 procent, som vil blive afskediget, fordeler sig ligeligt mellem den regulære bankvirksomhed og selskabets investeringsbank.

- Vi anerkender, at verden omkring os har forandret sig, og at vi er nødt til at forandre os sammen med den, siger bankens topchef, Stuart Gulliver, ifølge BBC.

HSBC er en ualmindelig plettet bank. Den er mange gange blevet taget i at udføre arbejde for skatteunddragere.

I 2005 blev banken beskyldt for at samarbejde med narkobander i Mexico. I 2012 indledte den amerikanske regering en sag mod banken for at hvidvaske de mexicanske narkobaroners penge. Det fremgik af sagen, at bankens ledelse var fuldt informeret om, at den bevægede sig langt på den anden side af lovens grænse.

Det fremgik af breve og e-mails, som det amerikanske justitsministerium beslaglagde.

I december samme år indgik HSBC et forlig med den amerikanske regering og betalte knap to milliarder dollar i kompensation.

I sidste uge indgik banken forlig med de schweiziske myndigheder i en sag om hvidvaskning af penge i HSBC's schweiziske banker. Forliget kostede banken 43 millioner dollar.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere