Storbritannien får endnu et hak i kreditværdigheden

På den korte bane kan Storbritannien gå i recession efter EU-folkeafstemningen, mener senioranalytiker

Standard & Poor's har givet Storbritannien endnu et hak i tuden efter briternes EU. Foto: AP
Standard & Poor's har givet Storbritannien endnu et hak i tuden efter briternes EU. Foto: AP

Kreditvurderingsinstituttet Standard & Poor's nedgraderer Storbritanniens kreditværdighed i en ny vurdering.

Det kommer efter torsdagens folkeafstemning, hvor knap 52 procent af vælgerne tilkendegav, at de ønsker et 'brexit', altså at Storbritannien forlader EU.

Standard & Poor's sænker den britiske kreditvurderingen to takker og advarer samtidig om, at der kan komme yderligere nedgraderinger.

I en meddelelse skriver instituttet, at beslutningen blandt andet afspejler 'risikoen for de økonomiske udsigter samt den finanspolitiske og eksterne ydeevne'.

Standard & Poor's nævner desuden den 'forfatningsmæssige og økonomiske integritet' i Storbritannien, hvis skotterne gør alvor af planerne om at holde en ny folkeafstemning om løsrivelse, skriver Reuters.

Hos globalt førende kreditvurderingsinstitutter som Standard & Poor's, Moody's og Fitch har Storbritannien hidtil ligget højt på karakterskalaen.

Men mandag gik Standard & Poor's som det sidste af de store institutter væk fra den såkaldte AAA-rating, som Storbritannien hidtil har haft. Det er den bedste vurdering på skalaen.

Den ny rating hedder AA.

Nedgraderingen kommer få dage efter, at et andet stort kreditvurderingsinstitut, amerikanske Moody's, ligeledes gav Storbritannien et hak i kreditvurderingen.

Moody's ændrede fredag udsigten for sin nuværende kreditvurdering af Storbritannien til 'negativ', hvor den hidtil har været 'stabil'.

- Vi tror også, at den kortsigtede effekt af brexit usikkerhederne har en negativ indflydelse på britisk økonomi, som vi på den korte bane forventer går i recession, skriver senioranalytiker i Danske Bank Mikael Olai Milhøj i en meddelelse.

- De længerevarende konsekvenser er sværere at spå om, da vi ikke har noget fortilfælde for et brexit - det vil i sidste ende afhænge af, hvilke aftaler EU og Storbritannien kan indgå, mener senioranalytikeren.

31 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere