Sultne bankfolk flokkes om Saudi-Arabien

Saudi-Arabien står over for at gennemføre verdens største børsnotering. Det har fået bankfolk til at stå i kø

Verdens investeringsbanker summer over Saudi-Arabien. Det gør de for at få del i de forventede milliarder i gebyrer og konsulenthonorarer, børsnoteringen at landets statsejede olieselskab kommer til at kaste af sig.

Det skriver flere internationale erhvervsmedier.

- Saudi-Arabien er tæt på toppen - hvis ikke det er på toppen - af dagsordenen hos alle investeringsbanker. Hvor er der ellers forretning at lave lige nu? spørger analytiker hos Atlantic Equities Christopher Wheeler retorisk til Bloomberg News.

Det, der tiltrækker de jakkesæt-klædte horder, er udsigten til, at landets statsejede olieselskab, Aramco, skal noteres. Selskabet vurderes at have en værdi på op til 2000 milliarder dollar eller alle andre olieselskaber tilsammen.

Ifølge Wall Street Journal får banker normalt to procent af markedsværdien af gebyrer og andre regninger ved en børsnotering. Det ses dog blive noget lavere, men den samlede pengeregn over bankerne kan ifølge avisen ende på en milliard dollar.

Det i en verden, hvor briternes farvel til EU forventeligt vil sætte alle planer i Europa i bero i en rum tid. Derfor er pengene i Saudi-Arabien, der ud over Aramco forventes at ville notere flere andre statsejede selskaber i en større omlægning af landets økonomi.

Wall Street Journal skriver, at J.P. Morgan ligger lunt i svinget, fordi banken har arbejdet i Saudi-Arabien, siden landet blev skabt. Der ud over bliver Deutsche Bank og Morgan Stanley nævnt. Men mange flere fisker ifølge Bloomberg News i de saudiske vande.

- De vindende banker vil få en enorm troværdighed, når det kommer til transaktioner i energimarkedet.

- Bankerne vil stille med deres skarpeste medarbejder, siger David Wessels, direktør hos Wharton School og tidligere McKinsey-konsulent, til Wall Street Jounal.

3 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere