Supermarked-boss' nye bombe: Lav zone uden afgifter i Danmark

Topbossen i Dansk Supermarked vil gøre op med grænsehandel syd for Danmark. I stedet foreslår han at lave afgiftsfrie zoner i Sønderjylland

Her et billede på den anden side af grænsen. Hvis det stod til Per Bank, så burde dette billede være taget i Danmark. Foto: Ernst van Norde
Her et billede på den anden side af grænsen. Hvis det stod til Per Bank, så burde dette billede være taget i Danmark. Foto: Ernst van Norde

Hvert år pakker tusindvis af danskere bilen for at køre til Tyskland, og her er det ikke altid wienerschnitzel med sauerkraut, der trækker.

Det er derimod de stribevis af savlfremkaldende tilbud på den anden side af grænsen.

Men det skal være slut nu, hvis det står til topchef i Dansk Supermarked Per Bank. I en kronik i Børsen skriver han, at det er på tide, at vi løser problemet, så pengene havner i den danske statskasse i stedet for den tyske.

- Optimalt set var der slet ikke behov for et grænsehandelsbælte med lavere moms og afgifter. Men faktum er jo, at vi allerede har præcis sådan et bælte. Det ligger bare syd for grænsen i stedet for i Danmark, hvor det ville skabe vækst og job i Udkantsdanmark og sende en masse penge i statskassen, siger Per Bank til Børsen.

Hans bud på en løsning er at lave et afgiftsfrit bælte i Sønderjylland, hvor priserne er de samme som i Tyskland.

Per Bank har en ide, der kan gøre op med grænsehandel, men Karsten Lauritzen er ikke helt med på den ide. Foto: Netto PR.
Per Bank har en ide, der kan gøre op med grænsehandel, men Karsten Lauritzen er ikke helt med på den ide. Foto: Netto PR.
 

Dermed vil den danske stat fremover for andel i de omkring fire milliarder kroner, som grænsehandel ifølge Skatteministeriet udgjorde i 2016.

Men den køber skatteminister Karsten Lauritzen ikke.

- Jeg anerkender udfordringen, men hvis det var en super god idé at lave særlige afgifts- og skattezoner, tror jeg, at vi havde kigget på det. Man skal tænke sig grundigt om. Det vil føre til, at folk i Nordjylland spørger: Hvorfor skal vi betale moms heroppe? At behandle folk ens er det klogeste, lyder det fra Karsten Lauritzen.

Årsagen til, at Per Bank kommer med forslaget er, at VLAK-regeringens nye vækstteam for handel og logistik skal i gang inden længe.

Foto: Claus Bonnerup
Foto: Claus Bonnerup

Sommeren er højsæson for fordærvede fødevarer på restauranter, i butikker og derhjemme. Det er altid en god idé at lugte til kødet, får du smider det på grillen. Lugter det surt, er det tegn på, at det er ved at blive fordærvet. Foto: Ole Steen Vagthund Michelin-restaurant, supermarkeder og buffet-kæde ramt: Pas på bakterie-bomberne

Forbrugerne har kun kort tid til at afkode producenternes flotte billeder og kodeord, hvor ægte, luksus, nyhøstet og fedtfattig oftest betyder: kemisk discount, gammelt og fedtfyldt. (Foto: Philip Davaly) Vagthund Fødevare-fup i supermarkedet: Sådan bliver du snydt

281 kommentarer
Vis kommentarer