Svindeldømts luksusliv provokerer Danske Bank-chef

Det falder ikke i god jord hos kreditorerne i det konkursramte lysfirma Hesalight, at den svindeldømte direktør Lars Nørholt fortsat bor i en kæmpe villa

Den tidligere direktør i Hesalight, Lars Nørholt. Foto: Carsten Bundgaard
Den tidligere direktør i Hesalight, Lars Nørholt. Foto: Carsten Bundgaard

Den tidligere direktør og ejer i lysfirmaet Hesalight, Lars Nørholt, lider ingen nød, selvom han er personligt konkurs og for nylig blev dømt for svindel for mere end 400 mio. kr. i byretten.

Tidligere i dag kunne Ekstra Bladet afsløre, at Lars Nørholt og hustruen Sanne, der også er personligt konkurs, lejer sig ind i en villa på næsten 400 kvadratmeter direkte ned til Roskilde Fjord.

Den tidligere direktør i Hesalight, Lars Nørholt. Foto: Carsten Bundgaard Erhvervsnyheder Konkurs og svindeldømt: Skandaledirektør lever i luksus

Desuden har hustruen siden deres personlige konkurser i 2017 lagt feriebilleder på Instagram fra Dubai, Mallorca, Italien, Frankrig og Norge.

At parret fortsat lever i sus og dus, vækker vrede blandt de investorer, som har tabt penge på Hesalight.

Artiklen fortsættes under billedet

Lars Nørholts villa ligger lige ned til Roskilde Fjord. Foto: Kortforsyningen
Lars Nørholts villa ligger lige ned til Roskilde Fjord. Foto: Kortforsyningen

- Det provokerer mig. Uden at diskutere juraen vil jeg sige, at hvis man er dømt for svindel og i øvrigt personligt konkurs, er det mærkeligt, at man kan fortsætte med at leve sådan, siger Andreas Dankel, kreditchef i Danske Bank-selskabet Danske Invest, som i 2015 lånte 50 mio. kr. til Hesalight.

Lars Nørholt ønsker ikke at svare på kritikken, skriver han i en mail til Ekstra Bladet.

Den tidligere Hesalight-direktør blev i januar idømt syv års ubetinget fængsel for bedrageri, dokumentfalsk, mandatsvig, skyldnersvig og momssvig. Han har anket dommen til landsretten med krav om frifindelse.

Artiklen fortsættes under billedet

Lars Nørholt bor i villaen til venstre på næsten 400 kvadratmeter. Billedet er taget fra stranden ved Roskilde Fjord. Foto: Aleksander Klug
Lars Nørholt bor i villaen til venstre på næsten 400 kvadratmeter. Billedet er taget fra stranden ved Roskilde Fjord. Foto: Aleksander Klug

Pensionskasse er den store taber
Danske Bank er hverken den eneste eller største økonomiske taber i sagen om Hesalight.

Pensionskassen Pensam, der forvalter opsparinger for blandt andet hjemmehjælpere, SOSU-assistenter og portører, har hele 260 mio. kr. i klemme.Herefter følger IKEA-koncernen med ca. 185 mio. kr. og Pensiondanmark med ca. 50 mio. kr.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra de tre selskaber.

Hesalight-skandalen

I efteråret 2015 lignede lysvirksomheden Hesalight fra Roskilde en kæmpe succes.

Selskabets regnskaber viste en voldsom vækst og store millionoverskud, som blev tjent på at sælge lamper til kommuner og private virksomheder over hele verden. Desuden var det lykkedes Hesalight at få et lån på samlet ca. 600 mio. kr. fra pensionskasserne Pensam og Pensiondanmark samt IKEA-koncernen og Danske Bank.

Men i foråret 2016 krakelerede glansbilledet, da Børsen kunne afsløre, at Hesalight havde løjet om blandt andet kunder og direktørens uddannelse i det materiale, der var brugt til at skaffe det store lån.

Herefter havnede Hesalight i en sand mediestorm, der kulminerede, da Erhvervsstyrelsen dumpede de imponerende regnskaber og krævede helt nye. I de nye regnskaber var de store millionoverskud forsvundet.

I efteråret 2016 viste det sig, at lånet på 600 mio. kr. var brugt, og Hesalight gik konkurs. På konkursdagen ransagede Bagmandspolitiet selskabets kontor og flere andre adresser, blandt andet Lars Nørholts villa.

I januar 2019 blev Lars Nørholt i Byretten i Roskilde dømt skyldig i bedrageri, dokumentfalsk, momssvindel, mandatsvig og skyldnersvig for mere end 400 mio. kr.

Dommen lød på syv års ubetinget fængsel - ligesom Stein Bagger i 2009 blev idømt for sin svindel i IT Factory. Lars Nørholt har dog anket til Østre Landsret med krav om pure frifindelse.

87 kommentarer
Vis kommentarer