Svindler-direktør efter konkurs: Derfor gjorde jeg det

Den konkursramte kornvirksomhed BMG A/S forventes at koste Spar Nord Bank omkring 45 millioner i nedjustering. Nu fortæller den bortviste direktør, at han udelukkende forsøgte at redde virksomheden

Kornvirksomheden måtte 28. januar erklære sig konkurs. Foto: Shutterstock
Kornvirksomheden måtte 28. januar erklære sig konkurs. Foto: Shutterstock

Den bortviste direktør i BMG A/S, Jens Møller, svarer nu i en erklæring på, hvorfor han svindlede med virksomhedens regnskabsbøger.

Mandag 28. januar erklærede BMG A/S sig konkurs, hvilket har tvunget Spar Nord Bank til at nedjustere deres forventede indtjening med et tab på 45 millioner kroner. Over 100 danske landmænd frygtes desuden at være ramt af konkursen.

Foto: Carsten Snejbjerg Erhvervsnyheder Dansk bank i kæmpe milliontab

Jens Møller, som både var direktør og medejer af BMG, har angiveligt fusket med både fiktive handler og fakturaer, hvilket i første omgang gav en bortvisning og en politianmeldelse. Kurartorerne på konkursboet vurderer ifølge Aarhus Stiftstidende, at svindelen løber op i 70 millioner kroner.

Skriftlig erklæring
Den tidligere direktør har gennem sin advokat Peter Nisgaard Brink fra Advokathuset Funch og Nielsen i Skive udsendt en skriftlig erklæring, hvori han forklarer sine motiver for at gøre, som han gjorde.

Læs den skriftlige erklæring her

'Jeg er forfærdelig ked af de konsekvenser, som mine handlinger har medført. BMG A/S var grundet markedets udvikling endt i en svær situation. Mine intentioner har alene været, at virksomheden skulle overleve, så arbejdspladserne og min kompagnons og mit livsværk kunne bestå.

Det har aldrig været min intention, at nogle skulle påføres tab herved. På nuværende tidspunkt har jeg ikke mulighed for nærmere at vurdere, hvorvidt de tal, der er oplyst i medierne, stemmer overens med de faktuelle tab, som mine handlinger måtte have påført SparNord og andre kreditorer.

Jeg har via min advokat rettet henvendelse til politi og kurator, for at stå til rådighed med oplysninger, der kan bringe klarhed over hvilket reelt tab, der måtte være indtrådt.

Jeg er forfærdelig skamfuld over at have svigtet alles tillid, og de tab det vil medføre!'

De mange berørte landmænd, som kan risikere lide store økonomiske tab på grund af BMG's konkurs, kan møde op til informationsmøder, der bliver afholdt af kuratorerne på konkursboet. De foregår både på Sjælland og i Jylland.

Mødet på Sjælland bliver afholdt tirsdag 5. februar klokken 11.00 ved VKST på Fulbyvej 15 i Sorø.

Mødet i Jylland bliver afholdt onsdag 6. februar klokken 14.00 på Værkmestergade 2 i Aarhus.

Kuratorerne vil forsøge at sælge virksomheden, og flere selskaber har ifølge Aarhus Stiftstidende angivelig vist interesse i at købe hele eller dele af kornfirmaet.

19 kommentarer
Vis kommentarer