Sydbank giver håndsrækning til kunder

Coronasituationen får Sydbank til blandt andet at give kunderne mulighed for midlertidige overtræk på konti

Sydbank giver sine kunder en række særlige muligheder på grund af coronasituationen. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Sydbank giver sine kunder en række særlige muligheder på grund af coronasituationen. (Arkivfoto) Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Flere danskere risikerer at blive klemt økonomisk på grund af udbruddet af coronavirus.

Det får nu flere banker til at tilbyde en håndsrækning til sine kunder.

I en pressemeddelelse fortæller Sydbank, der er den fjerdestørste i Danmark, at banken øger kundernes mulighed for midlertidige overtræk på deres konti og udvidelse af kreditter.

Ligeledes er der mulighed for at forlænge afdragsperioden på lån.

Sydbank overvejer derudover, hvilke muligheder der er for at give henstand - eller udsættelse - med betalinger.

Ifølge Karen Frøsig, administrerende direktør i Sydbank, er det stadig for tidligt at sige, hvordan spredningen af coronavirus påvirker den enkelte kunde, da den delvise nedlukning af Danmark kun lige er begyndt.

- Vi har allerede været i kontakt med rigtig mange kunder. Kunderne har brug for vished om deres situation.

- De tiltag, vi gør i Sydbank, er mere af det, vi ved virker, når kunderne har brug for hjælp.

- Denne gang har vi dog skruet op for intensiteten og fleksibiliteten, når kunderne har brug for tæt sparring med deres bank, siger Karen Frøsig i meddelelsen.

Også Vestjysk Bank er klar til at hjælpe kunderne i den ekstraordinære situation. Her bliver de private kunder tilbudt ydelseshenstand, kassekreditter og lånemuligheder, hvis behovet opstår.

Vestjysk Bank står også parat til at hjælpe erhvervskunderne, som lige nu kan være hårdt ramt af coronaudbruddet.

Til denne type kunder tilbyder banken blandt andet fleksible kredit- og lånemuligheder samt andre individuelle løsninger.

- Situationen er meget alvorlig, og den kan få store økonomiske konsekvenser for dansk økonomi og vores lokalsamfund.

- Som lokalbank har vi en forpligtelse til at understøtte de af vores erhvervs- og privatkunder, der måtte få det svært - vores kunder og lokalsamfundene i det midt-, vest- og østjyske er jo vores eksistensgrundlag.

- Vi har en fælles interesse i, at vi alle kommer ud af krisen så godt som overhovedet muligt, siger Jan Ulsø Madsen, administrerende bankdirektør i Vestjysk Bank, i en pressemeddelelse.

75 kommentarer
Vis kommentarer