Syg tobaksarving brænder Melodi Grand Prix-vinder af

- Jeg har feber, og mine øjne brænder, siger Erik Stener Færch fra sit sygeleje

Michael Teschl (tv.), som i dag ernærer sig som journalist og forfatter, og hans advokat Karoly Németh mødte op i Københavns Byret, hvor sagen blev udsat på grund af sygdom. Foto: Linda Johansen
Michael Teschl (tv.), som i dag ernærer sig som journalist og forfatter, og hans advokat Karoly Németh mødte op i Københavns Byret, hvor sagen blev udsat på grund af sygdom. Foto: Linda Johansen

Københavns Byret (Ekstra Bladet): En heftig omgang influenza udsatte torsdag et længe ventet retsopgør mellem den stenrige tobaksenke Tineke Færch og hendes tidligere rådgiver.

Michael Teschl, som er kendt som vinder af Dansk Melodi Grand Prix i 1999, er blevet stævnet for at have tilegnet sig et selskab, som fru Færch mener tilhører hende og nu kræver tilbage.

Tineke Færch ejer SF-Gruppen, som bedst kan betegnes som en pengetank. Hendes søn, Erik Stener Færch, er administrerende direktør i selskabet.  Foto: Mikkel Møller Jørgensen Erhvervsnyheder Slæber Melodi Grand Prix-vinder i retten igen-igen

Teschl havde slæbt sig ud af sengen med en feber på 38,7 for at tage endnu en ufrivillig svingom med Færch-foretagendet, som han siden arbejdsforholdets ophør i 2012 gentagne gange har stået ansigt til ansigt med ved domstolene.

Artiklen fortsætter under billedet...

Michael Teschl - kendt som vinder af Dansk Melodi Grand Prix 1999 - var trods feber mødt op til endnu en retssag mod sin tidligere arbejdsgiver. Foto: Linda Johansen
Michael Teschl - kendt som vinder af Dansk Melodi Grand Prix 1999 - var trods feber mødt op til endnu en retssag mod sin tidligere arbejdsgiver. Foto: Linda Johansen
 

Kunne ikke komme ud af sengen
Dagens planlagte retssag var dog første gang i årevis, hvor Teschl stod til at møde Erik Stener Færch, søn af den afdøde mangemillionær, Stener Færch, som blev rig på bl.a. aktier i Skandinavisk Tobakskompagni, og Tineke Færch.

Kort før retten blev sat meddelte han dog via advokaten, at han var blevet syg, hvorfor man anmodede om udsættelse.

- Han kunne ikke komme ud af sengen i morges. Jeg ved ikke, om det tager to eller ti dage, sagde advokat Peter Paldan Sørensen, som var kommet hele vejen fra Bornholm for at repræsentere tobaksenken Tineke Færchs selskab, som bedst kan betegnes som en pengetank.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Advokat Peter Paldan Sørensen havde heldigvis andre ærinder end den nu udsatte retssag. Foto: Linda Johansen
Advokat Peter Paldan Sørensen havde heldigvis andre ærinder end den nu udsatte retssag. Foto: Linda Johansen
 

Fra sygelejet siger Erik Færch over telefonen til Ekstra Bladet, at han ifølge sin læge efter alt at dømme er blevet slået ud af en hård omgang influenza og ikke kan forvente at blive rask den første uges tid.

- Jeg har feber, og mine øjne brænder, lyder det fra den 54-årige mand, som siden 2007 har været bosat i Portugal.

Erik Stener Færch blev efter en periode, hvor han var sat udenfor moderens pengetank, i oktober i fjor indsat som administrerende direktør og skulle torsdag møde som partsrepræsentant.

Erhvervsnyheder Flyttecirkus i pengetank: Tobaksenkes søn tilbage på tronen

Så vil jeg ikke kysse dig
Før Teschls advokat Karoly Németh bemærkede, at han slet ikke kunne se, hvorfor Erik Stener Færch har noget med retssagen at gøre, spurgte han syrligt til sin egen klients tilstand:

- Har du feber? Så vil jeg ikke kysse dig, Michael.

Németh undlod dog at lave stor ballade, da modpartens advokat bad om udsættelse.

- Erik Færch er vist blevet administrende direktør i foretagendet, så jeg vil ikke modsætte mig. Men det er på betingelse af, at der kommer en lægeerklæring.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Tineke Færch ejer SF-Gruppen, som bedst kan betegnes som en pengetank. Hendes søn, Erik Stener Færch, er administrerende direktør i selskabet.  Foto: Mikkel Møller Jørgensen
Tineke Færch ejer SF-Gruppen, som bedst kan betegnes som en pengetank. Hendes søn, Erik Stener Færch, er administrerende direktør i selskabet. Foto: Mikkel Møller Jørgensen
 

Glædet sig til Trylle-Trier
Det lovede Peter Paldan Sørensen, som ikke tidligere har repræsenteret SF-Gruppen. Han kunne ikke svare på Ekstra Bladets spørgsmål om, hvorvidt han var den nye faste mand i firmaet og ville i øvrigt ikke kommentere sagen.

- Jeg ved ikke noget, lød det.

Németh lagde ikke skjul på, at han havde set frem til at møde Færchs forhenværende advokat, som i retssagen var indkaldt som vidne.

- Jeg havde glædet mig til at drille Trylle-Trier, lo han med henvisning til sin sædvanlige 'ærede modpart' i sager mellem Teschl og Færch.

Tyge Trier (tv.) repræsenterer Tineke Færch i en landsretssag. Ifølge ham betalte hans klient med glæde 122.000 kr. for at spare 30.000 kr. på en skattebøde. Foto: Tariq Mikkel Khan Erhvervsnyheder Tobaksenkes advokat i tryllenummer: Ulvene er efter mig

Trier var da også advokaten, som i sin tid udtog stævning mod Teschl for at få fingre i selskabet. Sagen er dog blevet afvist tre gange, og man havde altså nu valgt at lade en ny advokat føre den.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Tyge Trier var i en årrække advokat for Tineke Færch. Foto: Tariq Mikkel Khan
Tyge Trier var i en årrække advokat for Tineke Færch. Foto: Tariq Mikkel Khan
 

Landsretten omstødte dom
Den spegede sag begyndte allerede i 2016, efter at Teschl i 2015 havde tabt en sag i Retten i Lyngby mod sin tidligere arbejdsgiver om ubetalt løn og bortvisning.

Byretten vurderede, at Teschl uberettiget havde brugt 80.000 kroner af tobaksenkens penge til stiftelse af selskabet Leopoldi Holding ApS (Lilla Æske Holding, red.).

Han ankede sagen til Østre Landsret, som i april 2017 omstødte byretsdommen og idømte Tineke Færch til at betale mere end en million kroner (inkl. procesrenter og sagsomkostninger) til Teschl.

Tobanksenken, Tineke Færch, kommer nu til at punge ud, efter Østre Landsret torsdag gav Michael Teschl medhold. Foto: Tariq Mikkel Khan Erhvervsnyheder Tobaksenke taber sag mod Melodi Grand Prix-sanger: - Nu om stunder kan svindlere gøre, hvad de vil

Landsretten lagde til grund, at stiftelsen og ejerskabet af selskabet, som den udsatte sag omhandler, var sket 'efter aftale med og accept af Tineke Færch'.

Erik Stener Færch meddelte dagen før torsdagens retssag, at han forventede selskabet udleveret 'uden yderligere diskussion', og at man efter dommen ville tage stilling til et eventuelt erstatningskrav.

Erhvervsnyheder Lydfiler afspilles i retten: Tobaksenkes søn i vildt skænderi med Melodi Grand Prix-vinder Dommeren kunne først i samråd med parternes fremmødte advokater finde tid i kalenderen i juni til den foreløbigt udsatte retssag.

Michael Teschl havde torsdag ingen kommentarer til sagen.

Skat jagter stenrig tobaksenke

 Ekstra Bladet 22. januar 2017...

Som Ekstra Bladet har beskrevet, har ikke én uafhængig revisor siden 2012 kunnet blåstemple SF-Gruppens regnskaber uden forbehold. Ekstra Bladet har afsløret, at Skat jagter Tineke Færch og SF-Gruppen på grund af et ulovligt og ubeskattet lån på over 16,7 mio. kr. til en hollandsk fond, tegnet af Erik Færchs nu forhenværende samlever.

Overførslerne undersøges som forsøg på at slippe for at betale skat af anseelige summer, som angivelig er brugt på at skaffe Tineke Færchs søn, Erik Færch, luksuslejligheder i Portugal.

Ifølge en række interne papirer, Ekstra Bladet er i besiddelse af, er Erik Færch blandet ind i skattesagen, ’idet dispositionerne ganske tydeligt er initieret af ham. Det er ligeledes ham, der har konstrueret det ’set-up’, hvori de ubeskattede midler er overført til udlandet, og her blevet gjort tilgængelig og frit anvendelige for ham,’ lyder det i den anonyme anmeldelse, som i sin tid fik Skat til at gå ind i sagen.

Det har Erik Færch tidligere afvist over for Ekstra Bladet.

1 af 5 Advokat Peter Paldan Sørensen havde heldigvis andre ærinder end den nu udsatte retssag. Foto: Linda Johansen
2 af 5 Michael Teschl - kendt som vinder af Dansk Melodi Grand Prix 1999 - var trods feber mødt op til endnu en retssag mod sin tidligere arbejdsgiver. Foto: Linda Johansen
3 af 5 87-årige Tineke Færch ejer SF-Gruppen, som bedst kan betegnes som en pengetank. Hendes søn, Erik Stener Færch, er administrerende direktør i selskabet. Foto: Mikkel Møller Jørgensen
4 af 5 
5 af 5 Michael Teschl (tv.), som i dag ernærer sig som journalist og forfatter, og hans advokat Karoly Németh mødte op i Københavns Byret, hvor sagen blev udsat på grund af sygdom. Foto: Linda Johansen
9 kommentarer
Vis kommentarer