TDC køber underholdningsgigant: Det betyder det for kunderne

TDC-analytiker roser TDC-fusion med underholdningsproducenten MTG's nordiske afdeling. Han vurderer, at kunderne nu vil få bedre produkter

Små 15 milliarder kroner i kontanter og aktier har TDC lagt på bordet for at få fingrene i underholdningskoncernen MTG, der blandt andet tæller Viaplay og TV3.

Spørger man Morten Imsgard, der er analytiker hos Sydbank og følger TDC tæt, så giver købet god mening, selvom han var overrasket, da han hørte om det torsdag morgen.

- Når man kigger på tv-markedet og YouSee som selskab har de været meget presset. De har tabt utrolig mange kunder det seneste år, for kunderne vælger underholdning til og fra, men ikke distributøren til eller fra.

- Modsvaret er så at skabe et underholdningsunivers i eget hus, så man står langt stærkere i forhold til at kunne skabe loyale kunder og dermed bremse den styrtblødning af kunder, der har været i 2017.

Men det har bestemt ikke været billigt.

- Det er klart, at man skal til lommerne for at kunne lave denne type opkøb. Men omvendt har skriften på væggen for YouSee også været, at det er vejen at gå, ellers er det en langsom afvikling af forretningen, for det er svært at pege på, hvordan man skulle kunne overleve på egne ben. Strategisk har der været få muligheder, og derfor er man selvfølgelig også nødt til at lægge en klækkelig sum penge for det, siger han.

 

Ingen lavere priser
Med hensyn til kunderne så vil købet være en fordel for dem, vurderer han.

- Jeg forestiller mig flere innovative produkter, hvor man får bedre platforme til at se tv og streamingløsninger og dermed får integreret den her internetoplevelse i det traditionelle tv-univers, fordi man får et langt stærkere udviklingshold og får mulighed for at kombinere distributions- og underholdningstilbud tættere, når man har ejerskabet. Det bør give bedre produkter.

Lavere priser skal man dog ikke forvente.

- Man skal ikke nødvendigvis sætte næsen op efter billigere produkter, for det, der koster, kan være rettigheder til fx sport, og det skal man betale for stadigvæk. Men jeg forventer bedre produkter, der i stigende grad kan tage konkurrence fra Netflix, Amazon og lignende streamingtjenester.

 

Våd drøm
Hos Alm. Brand roser analytiker Michael Friis Jørgensen også opkøbet.

- Det er TDC's våde drøm, at man nu også kan komme ind på indholdssiden, hvor der er mere vækst end i det traditionelle telemarked.

- Det er rent strategisk et rigtig interessant træk, fordi der ikke rigtigt er andre teleselskaber, som har haft held til det, siger han til Ritzau Finans.

I 2017 faldt antallet af YouSees tv-kunder med 80.000 og kom for første gang i moderne erindring under 1,3 millioner. Samtidig har over en tredjedel af alle kunder den mest sparede tv-pakke.

MTG og TDC

MTG Nordics

- MTG står for Moden Times Group. MTG Nordics er gruppen nordiske aktiviteter.

- MTG Nordics ejer blandt andet Viasat, Viaplay og TV3.

- MTG Nordics kanaler og indhold bliver solgt både via teleselskaber som TDC og Stofa, men også på internettet via platformen Viaplay.

- MTG har rettighederne til en lang række programmer i Norden, blandt andet en stor mængde sport.

- Selskabet er derudover en af Nordens største producenter af indhold.

- Selskabet har allerede produceret flere serier i Sverige og er på vej med sin første danske serie.

- MTG Nordics omsatte for 10,3 milliarder danske kroner i 2017 og havde et driftsresultat på 1,3 milliarder kroner.

- MTG Nordics har 1700 medarbejdere.

TDC

- TDC er Danmarks største teleselskab og sælger tv, internet og mobiltelefoni.

- TDC kører sin tv-forretning via selskabet Yousee, der både står for leverance af tv og internetadgang, en digital platform til hjemmet og en produktion af indhold i et meget tidligt stadie.

- TDC havde ved udgangen af 2017 1,3 millioner tv-kunder i Danmark, 1,0 millioner internetkunder og 1,9 millioner mobiltelefonkunder. 1,5 millioner husstande havde både tv og internet fra TDC.

- TDC omsatte i 2017 for 20,3 milliarder kroner og havde et driftsresultat på 8,2 milliarder kroner.

- TDC havde ved udgangen af 2017 8100 medarbejdere.

* TDC og MTG Nordics samlet:

- Vil have en omsætning på over 30 milliarder kroner.

- Op mod tre millioner tv-abonnenter i Sverige, Norge, Danmark og Finland.

- Have kunder i over 10 millioner hjem i Norden.

Kilder: MTG Nordics, TDC

51 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere