TDC lancerer ny strategi og spareplan

TDC vil omstrukturere store dele af sin forretning de kommende tre år. Millionbesparelser skal findes

PR-Foto: TDC
PR-Foto: TDC

Det tidligere statsejede teleselskab TDC er kommet med en ny, omfattende strategi. Det sker efter års pres på forretningen.

Strategien bliver onsdag præsenteret på en kapitalmarkedsdag i London og skal gennemføres over de næste tre år. Planens hovedspor er at forbedre kundernes muligheder for at bruge internettet.

- Med udgangspunkt i bedre forbindelser vil vi levere bedre løsninger, understøttet af bedre kundeoplevelser, skriver Pernille Erenbjerg, koncernchef i TDC i en fondsbørsmeddelelse.

- Vi åbner en motorvej for digitale underholdningstjenester, hvor det kun er fantasien og ikke hastigheden, der sætter grænser.

Mens planen har mange ting, der peger frem, kommer den også med en stribe dårlige nyheder.

De svenske aktiviteter, der er TDC's næststørste marked efter Danmark, er så godt som sat til salg. Erhvervsforretningen, der har været under pres i årevis, må nedskrive sin værdi med 4,6 milliarder kroner, og der skal findes besparelser for 600-700 millioner kroner.

Samtidig har man stoppet resterende udbytteudbetalinger fra 2015 og vil kun give en krone i udbytte per aktie i 2016. Fra 2017 vil TDC igen forsøge at give stabile udbytter.

Planen skal til gengæld gøre TDC bedre til at holde på kunderne. Derfor er der en stribe forretningsmæssige tiltag på trapperne.

I Danmark er det mest omfattende, at TDC bliver lagt ind under Yousee. Det skal give et samlet, landsdækkende brand.

Derudover skal kundernes internetforbindelser blive meget hurtigere. TDC vil øge hastigheden på kabelnettet til en gigabyte og arbejde mere med det mobile datanetværk 4G.

- Gennem disse tiltag vil TDC i væsentligt omfang reducere kundeafgang, øge kundeloyalitet samt kryds- og opsalgsmuligheder samt levere forbedrede kundetilfredshedstal, skriver TDC i i planen.

TDC har i årevis lidt under hård konkurrence på både privat- og erhvervsmarkedet. Mens koncernen har kunnet fastholde mange kunder, er den gennemsnitlige indtjening per kunde faldet, specielt på markedet for telefoni.

6 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere