Topdirektør stopper i Novozymes

Finansdirektør stopper med øjeblikkelig virkning

PR-foto
PR-foto

Den store danske enzymproducent Novozymes' finansdirektør, Prisca Havranek-Kosicek, stopper med øjeblikkelig virkning.

Det oplyser virksomheden i en fondsbørsmeddelelse.

Fratrædelsen sker 'af personlige årsager', oplyser bestyrelsesformand Jørgen Buhl Rasmussen og administrende direktør Peder Holk Nielsen.

'Novozymes A/S og Prisca Havranek Kosicek har i fællesskab indgået aftale om, at hun af personlige årsager fratræder sin stilling som finansdirektør med øjeblikkelig virkning. Vi vil gerne takke Prisca for hendes solide arbejde gennem det sidste halvandet år med at sikre leveringen af vores opdaterede strategi. Vi ønsker Prisca held og lykke med hendes fremtidige virke,' lyder det i en fælles udtalelse.

Finansdirektøren nåede at sidde på posten i halvandet år. Hun kom fra en tilsvarende stilling i rejsegiganten Kuoni.

Novozymes oplyser, at man forventer snart at have afløseren på plads.

Udmeldingen om finansdirektørens fratræden kommer samtidig med, at Novozymes har fremlagt virksomhedens seneste halvårsregnskab.

Her oplever virksomheden en lille tilbagegang, som dog var ventet.

- Vores salgsresultat for 1. halvår er ikke tilfredsstillende men som forventet efter de justerede helårsforventninger pr. 6. juni. Afmatning i landbruget i USA og på nogle af udviklingsmarkederne, bl.a. i Mellemøsten, har skabt modvind, lyder det fra Peder Holk Nielsen.

Se også: Pressede amerikanske landmænd koster på salget hos Novozymes

Novozymes oplyser, at Prisca Havranek Kosiceks fratræden ikke har indflydelse på regnskabet.

FAKTA: Novozymes' produkter kan være i dit vaskepulver

Novozymes er en bioteknologisk virksomhed, som producerer enzymer og mikroorganismer, som er i en række hverdagsprodukter. Det gælder blandt andet vaskemidler og føde- og drikkevarer.

Selskabet er torsdag kommet med regnskab for første halvdel af 2019. Læs mere om selskabet her:

* Kimen til selskabet blev lagt i 1925. Novozymes var oprindelig en del af Novo Nordisk, men i 2000 blev Novo splittet i tre selvstændige selskaber - Novo Nordisk, Novozymes og Novo.

* Enzymer er proteiner dannet af levende celler, som sætter kemiske processer i gang.

* Vaskemidler er selskabets største forretningsområde, men Novozymes' enzymer og mikroorganismer bliver brugt til alt fra at blødgøre læder til at rense spildevand og producere bioethanol.

* Novozymes kan altså meget vel have været med til at sørge for, at dit vasketøj bliver rent, når det har været en tur i maskinen, at dine skindhandsker er bløde, og at dit brød holder sig frisk i mere end én dag.

* Selskabet har mere end 700 produkter i 130 lande og 6300 ansatte fordelt over hele verden.

* Novozymes investerer en del i forskning og udvikling og har mere end 6500 patenter - heraf omkring 6000 aktive patenter.

Kilder: Novozymes, Gyldendals Store Danske.

/ritzau/

15 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere