Trods kundeflugt: TDC øger omsætningen

På trods af et fald i antallet af mobiltelefon- og fastnetkunder øgede TDC i 2014 sit resultat efter skat

(Foto: TDC)
(Foto: TDC)

Det kniber fortsat for TDC at holde fast på kunderne herhjemme, når det gælder mobil- og fastnettelefoner. Det kan ses på omsætningen, der ifølge selskabets årsregnskab for 2014 faldt fra knap 24 milliarder kroner til 23,3 milliarder kroner.

Alligevel lykkedes det for koncernen at levere et årsresultat for 2014 på 3,2 milliarder kroner efter skat. Det er 3,5 procent højere end året før. Før skat er resultatet dog 300 millioner kroner dårligere, svarende til et fald på 7,5 procent.

- Vi er tilfredse med, at vi har nået vores finansielle mål for 2014. Det omfatter et højt cash flow, fortsat lavere driftsomkostninger og en væsentlig stigning i antallet af tv- og bredbåndskunder på det danske marked, siger koncernchef Carsten Dilling i en kommentar til regnskabet.

TDC sender danske medarbejdere til udlandet, hvor man kan presse lønnen længere ned end i Danmark (Foto: TDC) Samfund Danske unge på job for TDC i London: Månedsløn på 13.500

I alt har telekoncernen mistet 153.000 private mobilabonnenter det seneste år, som dog opvejes en lille smule af en stigning i antallet af erhvervsabonnementer på 40.000.

Hvad fastnetabonnementer angår, er der nu kun lige godt en million tilbage efter en nedgang på 183.000.

På tv-fronten er det altså til gengæld lykkedes at øge antallet af kunder en smule i Danmark, så der nu er 1.410.000 danskere, der får deres tv-signal fra Yousee, mens bredbåndskundeporteføljen er nogenlunde uændret.

Se også: TDC til ansatte: Gå ned i løn eller bliv fyret

Derudover er man nu også repræsenteret på tv- og bredbåndsmarkedet i Norge med opkøbet af selskabet Get. Her er der fremgang at spore, men opkøbet slog først igennem i regnskabet fra november.

Forventningen til 2015 er en svagt faldende omsætning og et resultat på linje med 2014.

0 kommentarer
Vis kommentarer