Trussel giver blodrøde danske aktier

Som følge af Donald Trumps told-trussel åbner det toneangivende danske C25-indeks med røde tal over hele linjen

Donald Trump rasler med sablen over for kineserne, og det giver blodrøde tal. Foto: Ritzau Scanpix
Donald Trump rasler med sablen over for kineserne, og det giver blodrøde tal. Foto: Ritzau Scanpix

Donald Trump er ikke bleg for at skrive, hvad han mener på Twitter. Det var også tilfældet søndag aften.

Her langede den amerikanske præsident ud efter Kina og i særdeleshed den manglende told på kinesiske varer. Derfor skrev han, hvordan han har tænkt sig at indføre nye toldsatser på varer købt i Kina.

Og den slags rammer aktiemarkedet hårdt i hele verden. Også i Danmark.

Mandag morgen er det toneangivende danske C25-indeks åbner med røde tal over hele linjen.

I den tunge ende finder man cementkoncernen FLSmidth og smykkevirksomheden Pandora sammen med DSV og Mærsk, der begge gør sig i transport af varer globalt set.

Truslerne har ifølge Jacob Petersen, der er aktieanalysechef i Sydbank, sendt 'chokbølger' gennem de asiatiske markeder.

Donald Trump skrev på Twitter, at han er utilfreds med tempoet i forhandlingerne mellem Kina og USA om en række handelsregler.

Derfor vil USA ifølge Trump på fredag forhøje en ekstra told på kinesiske varer til USA, der samlet set har en værdi af 200 milliarder dollars. I dag er den ekstra toldsats på ti procent. Trump vil hæve den til 25 procent.

Derudover vil en række kinesiske varer, der endnu ikke har fået en ekstra toldsats, snart få det ifølge Trump.

Det kan få konsekvenser for verdenshandelen, og det kan forklare den dårlige stemning på aktiemarkeder - selv i Danmark.

Ifølge Lars Skovgaard Andersen, der er seniorstrateg hos Danske Bank, har de dårlige toner fra forhandlingerne mellem USA og Kina fanget aktiemarkedet på det forkerte ben.

- Problemet er, at markedet har indregnet, at der kommer en aftale, men hvis det her tager for lang tid, kan det ramme tilliden i markedet, siger han til Ritzau Finans.

263 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere