Utraditionel butikskæde i vild vækst: Scorer rekordoverskud

Butikskæden Normal, der parallel-importerer mærkevarer fra andre EU-lande, kommer ud med vild omsætning og stort millionoverskud

Den danske butikskæde Normal, der har fået modemilliardæren Anders Holch Povlsen som storaktionær, fortsætter med at imponere.

I 2016 leverede man en fordobling af omsætningen og skaffede sig samtidig det største overskud i selskabets historie, viser et spritnyt regnskab.

Mens overskuddet lød på 12 millioner kroner, så endte omsætningen på 665 millioner kroner.

'Årets resultat er tilfredsstillende ikke mindst set i lyset af den kraftige ekspansion med deraf følgende opstartsomkostninger, afskrivninger, vækst i organisationen og investeringer i nye it-systemer,' skriver ledelsen i det nye regnskab.

Normal er kendt for at parallel-importere mærkevarer fra andre EU-lande og på den måde kunne sælge dem billigt i butikkerne. Det har skabt stor konkurrence på skønhedsområdet, hvor Matas har sin gang.

Bare i 2016 er der blevet åbnet 51 butikker, hvilket bringer det samlede antal op på 78. Normal oplyser samtidig, at antallet af ansatte er tredoblet fra 500 til 1500.

Ekspansionen vil i fremtiden fortsætte, omend det bliver i et mere 'moderat' tempo i forhold til 2016, fremgår det af regnskabet.

Normal blev stiftet i 2013 af blandt andre Torben Mouritsen, som nu fungerer som administrerende direktør.

12 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere