VW dømt til at give erstatning efter dieselskandale

Tusindvis af sagsanlæg ventes at følge oven på kendelsen

Foto: Markus Schreiber/AP
Foto: Markus Schreiber/AP

Tysklands øverste civile domstol siger ifølge DPA, at VW er forpligtet til at udbetale erstatning i en civilsag om dieselgate.

I den med spænding imødesette dom mandag, slog dommeren fast, at en 65-årig mand i princippet har ret til erstatning for købet af en VW Sharan i 2014.

Dette er blot en af de 11 millioner biler, som på verdensplan var forsynet med snydesoftware. Tusindvis af sagsanlæg ventes nu at følge.

Dieselskandalen begyndte at rulle i 2015, da Volkswagen indrømmede fusk med data for, hvor meget firmaets dieselbiler forurenede.

Skandalen har indtil videre kostet bilkoncernen over 30 milliarder euro (over 224 milliarder kroner) i bøder, kompensation og juridiske omkostninger.

Bilproducenten indgik i februar et forlig på 830 millioner euro (6,2 milliarder kroner) med en stor gruppe af kunder, der har været berørt af dieselskandalen.

Den 65-årige tyske sagsanlægger havde krævet alle sine penge tilbage for købet af en VW Sharan i 2014. Domstolen fastholder dog, at kørte kilometer og slitage på bilen skal modregnes i erstatningen.

Opdateres ...

133 kommentarer
Vis kommentarer