Fem dræbt: Bil påkører juleparade i USA

Mistænkt er anholdt, efter rød SUV påkørte folkemængde under en juleparade i Wisconsin. Fem er døde og over 40 kvæstet, oplyser politiet

Følg Nyheder

Fem personer er blevet dræbt, og over 40 personer er kvæstet, efter en bil natten til mandag påkørte en menneskemængde under en juleparade i den amerikanske by Waukesha i Wisconsin.

- På nuværende tidspunkt kan vi bekræfte, at fem personer er døde og over 40 er kommet til skade, skriver myndighederne på Facebook.

- Politiet har den mistænkte i varetægt, lyder det videre.

Efterforskningen af hændelsen er fortsat i fuld gang, og ifølge politichef Dan Thompson vides det endnu ikke, om påkørslen er terrorrelateret.

En bilist påkørte natten til mandag dansk tid en juleparade i USA og dræbte flere personer. Foto: Mike De Sisti/Usa Today Network/Reuters
En bilist påkørte natten til mandag dansk tid en juleparade i USA og dræbte flere personer. Foto: Mike De Sisti/Usa Today Network/Reuters

Adskillige børn ramt
Ifølge chefen for brandvæsenet i byen er mindst 12 børn blandt de tilskadekomne, og bispedømmet i Milwaukee oplyser, at flere af dets medlemmer blev såret under paraden.

- Blandt de sårede er en af vores katolske præster samt flere medlemmer af menigheden og elever fra den katolske skole i Waukesha, lyder det i en meddelelse fra kirken ifølge CNN.

En kvinde fortæller til den lokale avis Milwaukee Journal Sentinel, at køretøjet ramte en gruppe af dansere bestående af piger mellem 9 og 15 år, mens et andet vidne så mindst en person blive slynget hen over bilens kølerhjelm.

Der er pt. ingen meldinger om, hvem de fem dræbte er.

Foto: City Of Waukesha via Facebook/Reuters
Foto: City Of Waukesha via Facebook/Reuters

Mistænkt er anholdt
Politiet har fundet den røde SUV, der kørte ind i folkemængden. Samtidig er den mistænkte som tidligere beskrevet blevet anholdt.

En betjent affyrede flere skud mod bilen, da bilisten flygtede fra stedet gennem en afspærring. Ingen tilskuere til paraden blev ramt af skuddene, oplyser Dan Thompson og tilføjer, at der ikke længere er en trussel mod byens borgere. Tidligere blev personer ellers opfordret til at søge indendørs, men det gælder altså ikke længere.

Et øjenvidne fortæller til Milwaukee Journal Sentinel, at han så bilisten trykke speederen i bund og køre langs paraderuten.

- Og så hørte vi et højt brag og øredøvende skrig fra folk, der blev ramt af bilen, siger Angelito Tenorio til avisen.

Adskillige børn er blandt de sårede, efter en bilist i en SUV kørte ind i en menneskemængde. Mindst fem har mistet livet, men der er endnu ikke frigivet alder på de dræbte. Foto: Getty Images/Ritzau Scanpix
Adskillige børn er blandt de sårede, efter en bilist i en SUV kørte ind i en menneskemængde. Mindst fem har mistet livet, men der er endnu ikke frigivet alder på de dræbte. Foto: Getty Images/Ritzau Scanpix

Lukker skoler og butikker
Bilen skønnes ifølge et øjenvidne at have ramt menneskemængden med en hastighed på over 60 kilometer i timen. Nogle af ofrene blev bragt til hospitalet med ambulance, andre i politibiler og endnu flere af familier og venner.

Alle skoler i distriktet holder lukket mandag efter tragedien, og butikker opfordres af myndighederne til at gøre det samme.

Waukesha ligger omkring 32 kilometer vest for Milwaukee, der er den største by i Wisconsin. Juleparaden er en årlig begivenhed i byen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller