Filippinske chauffører bor i slum: Nu siger direktør undskyld

Administerende direktør i det udskældte transportfirma Kurt Beier Transport A/S siger undskyld, efter det er kommet frem, at en stor gruppe udenlandske chauffører boede kummerligt

Forstå sagen på et øjeblik her. Redigering: Andreas Wentoft

- Jeg har ikke levet op til mit moralske ansvar som arbejdsgiver.

Det siger Karsten Beier, der er medejer og administerende direktør i det danske transportfirma Kurt Beier Transport A/S, til DR Nyheder.

Han undskylder i sagen om behandling af filippinske chauffører. Det blev afsløret, at op mod 200 filippinere bor under usle, kummerlige og uhygiejniske forhold i en stor lejr i Padborg. Her hyres de af danske vognmænd og arbejder angiveligt for helt ned til 15 kroner i timen.

- Jeg vil meget gerne beklage de billeder, som er blevet vist og undskylde for det. Vores faciliteter har simpelthen ikke været i orden, siger Karsten Beier til DR Nyheder.

Menneskehandel
Udover de kummerlige boligforhold og lave løn er det også kommet frem, at chaufførenes arbejdsdag i lastbilerne er for lange, og Syd- og Sønderjyllands Politi undersøger desuden, om nogle af chaufførene er blevet udsat for menneskehandel.

Men at der skulle have været foregået noget ulovligt, afviser den administerende direktør.

- Jeg er helt sikker og overbevist om, at vi har ikke gjort noget strafferetligt forkert. Vi har overholdt alle love og regler, siger han.

Stifter af skandaleramt vognmandsfirma er død

Til DR siger Karsten Beier, at forholdene er langt fra deres standard, og at forholdene i Padborg nu skulle være bragt i orden.

Karsten Beier forsvarer den lave løn med, at den mindst svarer til det, som udenlandske chauffører ville få i en anden transportvirksomhed med filial i udlandet. Altså ligger lønnen over gennemsnittet af det, som resten af branchen ligger på ifølge Karsten Beier.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Karsten Beier, medejer og administerende direktør i transportfirmaet Kurt Beier Transport A/S.

Mere fra Ekstra Bladet+

Der skides grønne grise i Statsministeriet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind