Filippinske chauffører bor i slum: Nu siger direktør undskyld

Administerende direktør i det udskældte transportfirma Kurt Beier Transport A/S siger undskyld, efter det er kommet frem, at en stor gruppe udenlandske chauffører boede kummerligt

Forstå sagen på et øjeblik her. Redigering: Andreas Wentoft

- Jeg har ikke levet op til mit moralske ansvar som arbejdsgiver.

Det siger Karsten Beier, der er medejer og administerende direktør i det danske transportfirma Kurt Beier Transport A/S, til DR Nyheder.

Se også: 38 filippinere venter i Polen på at arbejde for Kurt Beier

Han undskylder i sagen om behandling af filippinske chauffører. Det blev afsløret, at op mod 200 filippinere bor under usle, kummerlige og uhygiejniske forhold i en stor lejr i Padborg. Her hyres de af danske vognmænd og arbejder angiveligt for helt ned til 15 kroner i timen.

- Jeg vil meget gerne beklage de billeder, som er blevet vist og undskylde for det. Vores faciliteter har simpelthen ikke været i orden, siger Karsten Beier til DR Nyheder.

Menneskehandel
Udover de kummerlige boligforhold og lave løn er det også kommet frem, at chaufførenes arbejdsdag i lastbilerne er for lange, og Syd- og Sønderjyllands Politi undersøger desuden, om nogle af chaufførene er blevet udsat for menneskehandel.

Men at der skulle have været foregået noget ulovligt, afviser den administerende direktør.

- Jeg er helt sikker og overbevist om, at vi har ikke gjort noget strafferetligt forkert. Vi har overholdt alle love og regler, siger han.

Vognmand Kurt Beier har i de seneste år haft en anonym rolle i firmaet, som sønnen, Karsten Beier, har overtaget driften af. PR FOTO Samfund - 4. nov. 2018 - kl. 16:46 Stifter af skandaleramt vognmandsfirma er død

Til DR siger Karsten Beier, at forholdene er langt fra deres standard, og at forholdene i Padborg nu skulle være bragt i orden.

Karsten Beier forsvarer den lave løn med, at den mindst svarer til det, som udenlandske chauffører ville få i en anden transportvirksomhed med filial i udlandet. Altså ligger lønnen over gennemsnittet af det, som resten af branchen ligger på ifølge Karsten Beier.

Ekstra Bladet forsøger at få en kommentar fra Karsten Beier, medejer og administerende direktør i transportfirmaet Kurt Beier Transport A/S.

257 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere