Flåter med farlig virus fundet på naturlegeplads

Hjernebetændelsessygdommen TBE er blevet fundet i flåter i Tisvilde. Flåterne i området blev undersøgt, efter en række tilfælde af virussen havde vakt bekymring

Asserbo Plantage vest for Stængehuset. Foto: Karsten Schnack Ritzau/Scanpix
Asserbo Plantage vest for Stængehuset. Foto: Karsten Schnack Ritzau/Scanpix

Der er risiko for smitte med sygdommen TBE, hvis man færdes i Tisvilde, mere specifikt Tisvilde Hegn ved Naturlegepladsen. Det fastslår en undersøgelse foretaget af Statens Serum Institut (SSI). Det skete, efter at tre personer var blevet med TBE i løbet af det sidste stykke tid.

- Personer som færdes i og omkring Tisvilde Hegn, især uden for stier i skov og krat, bør derfor være meget opmærksomme på at beskytte sig mod flåtbid, siger afdelingslæge Peter Henrik Andersen fra SSI i en pressemeddelelse fra instituttet.

Aktuelt vurderes hele området omkring Tisvilde Hegn vurderes som risikoområde for TBE, skriver SSI. Truslen er højest ved Naturlegepladsen. Ellers varierer risikoen for smitte i området, men menes dog generelt at være lav.

Symptomerne ved TBE er nogle dages influenzalignende sygdom, der så for nogen kan udvikle sig til hjernebetændelse og hovedpine, feber og lammelser, oplyser SSI. For de særligt uheldige kan det medføre varige mentale og neurologiske skader.

98 kommentarer
Vis kommentarer