Annonce:
Annonce:

Forvirrede storke mister livet under græske skovbrande

Dyreorganisation i den græske hovedstad har aldrig oplevet så mange døde storke som i øjeblikket

Lederen af dyreorganisationen Anima, Maria Ganoti, siger, at man aldrig før har oplevet så mange døde storke. Foto: Louiza Vradi/Reuters
Lederen af dyreorganisationen Anima, Maria Ganoti, siger, at man aldrig før har oplevet så mange døde storke. Foto: Louiza Vradi/Reuters
Annonce:

Storke, der krydser Grækenland på træk til Afrika, er blevet ofre for skovbrandene, der har raset over landet i den seneste uge.

Røgen og flammerne fra brandene har nemlig desorienteret storkene i sådan en grad, at de risikerer at fare vild, blive såret og i værste fald dø.

Det oplyser en dyreorganisation, der tager sig af vilde, sårede dyr i hovedstaden Athen.

Hvert år i august krydser et stort antal storke Attika-regionen, hvor Athen ligger.

Men denne sommer er fuglene blevet forvirret af det uigenkendelige bymiljø som følge af brandene, og mange er døde efter at have fløjet ind i elledninger og strømmaster.

- Det er første gang, at vi har haft så mange døde storke i Athen. Folk finder døde storke på deres græsplæner, sider lederen af dyreorganisationen Anima, Maria Ganoti.

Hun siger videre, at der i de sidste tre dage er blevet fundet døde fugle i områder, som storkene aldrig ville have været i under normale omstændigheder.

Anima har behandlet en række storke, som ifølge Ganoti vil blive sluppet ud i naturen igen, men det er ikke alle dyr på klinikken, der står til at redde.

- Nogle af dyrene, der er her, vil dø. Skildpadderne for eksempel, hvis de har indåndet meget røg og er blevet forbrændt, vil de ikke kunne spise, og de vil dø, siger Ganoti.

Skovbrande har raset over hele Grækenland den seneste tid, efter at landet er blevet ramt af den værste hedebølge i 30 år.

I weekenden krævede brandene de to første liv, mens adskillige andre er såret.

I alt er et samlet areal på mindst 567 kvadratkilometer brændt ned i hele landet. Brandmænd kæmper mod mere end 500 brande, hvoraf nogle menes at være påsat.

De høje temperaturer i Grækenland forventes at aftage i denne uge.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: