Annonce:
Annonce:

Dagplejer havde åbent kamera: Det kan misbruges

Pædofile havde fripas til at lure med, da små børn ved en fejl blev overvåget og ulovligt lagt på nettet hos en dagplejemor i københavnsområdet

Usikre overvågningskameraer kan bruges som værktøj for pædofile til at spionere på vuggestue- og skolebørn (EB TV).
Annonce:

Har du haft oplevelser med usikre harddiske? Skriv til os på 1224@eb.dk /sms til 1224 (koster alm sms-takst) eller send en mail til friadgang@eb.dk.

På et legetæppe hos en dagplejemor i københavnsområdet poserer små børn ufrivilligt og uanende foran åbent overvågningskamera. Kameraet sender de direkte billeder ud på nettet, fordi det ikke beskyttet med en adgangskode og fremmede fra hele verden kan derfor sidde ved deres computerskærm og følge hver eneste bevægelse.

Da Ekstra Bladet tager ud for at advare om sikkerhedshullet, bliver vi mødt af en chokeret dagplejemor:

- Det er vildt ubehageligt og meget skræmmende, siger hun, da Ekstra Bladet på en bærbar computer viser hende de direkte billeder.

Danske skole- og vuggestuebørn overvåges ulovligt

Annonce:

Fordi der ikke er sat en adgangskode kan fremmede også fjernstyre og dreje kameraet via internettet, så det kan følge børnene og dagplejeren rundt i stuen. Det ubeskyttede kamera er tilmed blevet opdaget af en russisk hjemmeside, der udstiller ubeskyttede kameraer. Derfor har de tusindvis af daglige brugere på siden hver dag kunne følge børnene:

- Jeg er helt sikker på, at det her kan misbruges, for der findes masser af syge mennesker derude. Her i varmen leger ungerne ofte uden ret meget tøj på, og måske kan man endda dreje kameraet, så man kan se, når jeg skifter dem, siger dagplejemoren, der af hensyn til sit arbejde ønsker at være anonym.

Dagplejemoderen gør også opmærksom på en anden konsekvens af det åbne kamera.

- Der er jo en del børn, der slet ikke må tages billeder af, for eksempel fordi de har kendte forældre. Så det her er på mange måder meget ubehageligt, siger hun.

Annonce:

Kameraet var sat op som beskyttelse mod indbrudstyve og kunne let sikres med en adgangskode. Ekstra Bladet tilbød derfor dagplejemoren hjælp med at sætte kode på kameraet, men hun foretrak den helt sikre løsning. Straks efter Ekstra Bladet var kørt igen, tog hun strømmen fra kameraet, og billedet forsvandt fra internettet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: