Annonce:
Annonce:

DF efter kongelig brøler: PET skal forklare sig

Dansk Folkeparti kræver redegørelse efter royal sikkerhedsbrist

Annonce:

Terrorister og kriminelle har haft fri adgang til over 100 ingeniør- og arkitekttegninger og 24 fotos fra dronning Margrethes bolig, Christian IX's palæ.

Sikkerhedsbristen skyldes, at en underleverandør til Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme har brudt deres diskretions- og tavshedspligt og lagt dokumenterne ud på en filserver – uden at beskytte indholdet med et password, så alle og enhver har adgang til informationerne via nettet.

Sikkerhedsbrist hos dronningen: Hemmelige Amalienborg-dokumenter afsløret

Dansk Folkeparti vil nu på baggrund af den royale brøler rette henvendelse til justitsminister Søren Pind(V) og bede ham opjustere sikkerheden omkring kongehuset.

Annonce:

- Udover, at vi vil bede regeringen om at opjustere sikkerheden omkring de kongelige, så vil vi også have en forklaring fra ministeren og PET, for hvordan kan sådan noget forekomme. Jeg mener, at sikkerheden skal være helt i top for medlemmer af kongefamilien, og især når det drejer sig om statsoverhovedet. Det siger sig selv, at her skal vi være ekstra varsomme, siger medlem af Folketingets retsudvalg Martin Henriksen.

- Kongehuset er en utrolig værdifuld og samfundsbærende institution, og har vigtige funktioner i Danmark. Derfor bør sådan noget ikke kunne ske. Derfor beder vi om en redegørelse, og håber, at også andre kan se behovet for at gå sikkerheden igennem, siger Martin Henriksen

Kæmpe sikkerhedsbrist: Fængselstegninger flyder på nettet

Sikkerhedsrådgiver Stiig Wæver, der tidligere har været ansat i Politiets Efterretningstjeneste (PET) med fokus på at afdække terrornetværk mener, at at dokumenterne – udover at udgøre et sikkerhedsproblem – også kan stjæle en masse ressourcer fra PET og politiet, der sammen med Livgarden står for sikkerheden hos Kongehusets medlemmer.

Annonce:

– Hvis tegninger og billeder som disse bliver spredt på nettet og ender hos personer, der på den ene eller anden måde er i PET’s og politiets søgelys, så er man jo tvunget til at efterforske det, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: