Annonce:
Annonce:

Fitnesscenter filmede ud til hele verden

Fremmede fra hele verden kunne belure kunderne i et jysk fitnesscenter, der ikke ikke havde sikret overvågningskameraet

Annonce:

Mens sveden løb af kunderne i et lille fitnesscenter i Østsalling ved Limfjorden, kunne fremmede belure dem igennem et usikkert overvågningskamera, der sad oppe under loftet i centeret.

Overvågningskameraet var forbundet til nettet, og desværre havde ejerne glemt at sætte en kode på. Derfor fungerede kameraet som et åbent vindue ud til internettet.

Kameraet er blandt de 1266 overvågningskameraer, der ikke er sikret med password, som Ekstra Bladet har fundet efter systematisk at have gennemgået sikkerheden på godt 10.000 danske overvågningskameraer

Kameraer har hul i sikkerheden: Tusindvis af danskere belures i hjemmet

- Jeg troede faktisk kun, det var mig, som kunne følge med. Det var absolut ikke meningen, det er åbent. Det skulle været et lukket system, siger pensionisten Poul Møller Hansen, der styrer den daglige drift af det lille center.

Annonce:

Kameraet blev sat op for at overvåge, hvis der var tyveri eller hærværk i det lille center, som Poul har meldt sig som frivillig til at bestyre.

Han havde aldrig overvejet de sikkerhedsmæssige perspektiver, der opstår, når man forbinder udstyr som et kamera til nettet.

- Jeg havde faktisk ikke tænkt over, at det stod åbent som en ladeport, hvis ikke man satte en kode på, før I kom forbi. Det er jeg da lidt chokeret over, siger han.

It-kriminelle sælger dit privatliv

Poul træner selv i centret, og personligt har han det ikke skidt med at internetbrugere fra hele verden kan have fulgt med, når han motionerer.

- For mig betyder det ikke så meget, at man har kunne følge med, men på andres vegne har jeg det ikke godt med det. Der er ikke nogen, der skal føle sig utrygge ved, at de bliver overvåget her, siger Poul Møller Hansen

Efter Ekstra Bladet gjorde fitnesscenteret opmærksom på problemet, er sikkerhedshullet blevet lukket.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: