Annonce:
Annonce:

Folketingsflertal vil have mere it-oplysning

It-sikkerheden sejler i mange danske hjem. Nu vil politikerne arbejde for at give danskerne en bedre internetadfærd

Der er bred enighed i Folketinget om, at der skal arbejdes på at forbedre danskernes it-sikkerhed (Foto: Mogens Flindt).
Der er bred enighed i Folketinget om, at der skal arbejdes på at forbedre danskernes it-sikkerhed (Foto: Mogens Flindt).
Annonce:

Tusindvis af danskere har fået deres privatliv udstillet, fordi de ikke har sikret de overvågningskameraer og harddiske, som de har forbundet til nettet.

Ekstra Bladet har bl.a. dokumenteret, at usikre netværksharddiske er blevet udnyttet af pædofile til at gå på strandhugst i feriebilleder af letpåklædte danske børn, som så er havnet på et forum for pædofile.

På Christiansborg har politikerne fulgt med i udviklingen, og her er der bred enighed om, at der er et problem, som kræver handling:

- Der bliver slet ikke gjort nok for at oplyse danskerne om god it-adfærd på nettet, og jeg synes, at den efterhånden lange række af artikler, som I (Ekstra Bladet, red.) har lavet, viser, at der virkelig er behov for, at der kommer mere oplysning på området, siger Karin Gaardsted, it-ordfører for socialdemokraterne.

Opråb til politikerne: I lader danskerne i stikken

Annonce:

Opråb til politikerne: I lader danskerne i stikken Har du hul i din it-sikkerhed? Chat med Ekstra Bladets ekspert kl.15.00 Test dig selv: Nyt værktøj afslører it-huller

Hun mener, der skal sættes flere penge af, men understreger, at oplysningskampagner ikke kun er en opgave for det offentlige.

- Her tænker jeg på public service-kanalerne. It-sikkerhed er noget af det, som de også burde tage op og formidle, siger hun.

Venstre: Mere oplysning

Hos regeringspartiet Venstre mener tidligere it-ordfører Michael Aastrup Jensen ligesom sin kollega på den røde side, at mere oplysning er en af måderne at stoppe hullerne i danskernes it-sikkerhed på.

- For mig har jeres artikelserie været en øjenåbner for, at der bør oplyses mere i forhold til den brede befolkning, siger Michael Aastrup Jensen.

- Vil I som regeringsparti sikre, at der bliver afsat penge til eksempelvis en oplysningskampagne?

Annonce:

- Der bliver jo løbende lavet forskellige andre kampagner, og der vil selvfølgelig være mulighed for at lave en kampagne her. Det er jeg slet ikke afvisende over for, men vi skal bare finde midlerne først.

Guide: 10 tips til bedre IT-sikkerhed

Regeringens støtteparti Dansk Folkeparti mener også, at befolkningen skal oplyses bedre:

- It-sikkerhed fylder mere og mere i folks hverdag, og det går så hurtigt, at folk ikke kan følge med. Og det kan jo have en ret stor indgribende virkning, når det går galt, som Ekstra Bladet også har beskrevet. Eksempelvis med den familie, der blev filmet på badeværelset, siger Dennis Flydtkjær.

- Så det her er noget, det offentlige må håndtere fremadrettet. Det kan både være i form af noget oplysningskampagne og mere information ude i butikkerne, siger han.

Hos Enhedslisten er it-ordfører Rune Lund enig. Han mener dog også, at der skal lovgives bedre på området:

Annonce:

- Det helt store arbejde ligger hos os politikere i forhold til at skabe noget ordentlig lovgivning. Derudover mener jeg, producenterne har et kæmpe ansvar for at beskytte de dimser, de sælger.

Denny har oplevet, at han og hans familie blev overvåget. Hør hans historie her.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: