Gør som 250.000 andre: Test din it-sikkerhed her

En kvart million danskere har nu taget Ekstra Bladets it-test

Er der fri adgang til dit overvågningskamera, printer eller netværksharddisk, så nysgerrige eller digitale tyve kan kigge med? 

Det har 255.000 danskere benyttet Ekstra Bladets test-dig-selv værktøj på nettet for at finde ud af. Her kan man få tjekket om, der er et potentielt sikkerhedshul i ens hjemmenetværk, så fremmede kan få adgang.

Sikkerhedsbrist hos dronningen: Hemmelige Amalienborg-dokumenter afsløret

Ekstra Bladet har udviklet værktøjet i forbindelse med kampagnen ’Fri adgang’ for at kunne give danskerne et fingerpeg om, de har enheder koblet til nettet, som står åbne uden at være beskyttet af et password.

Badende børn beluret på internettet

Serien har blandt andet afsløret, at over 1.000 netværksharddiske tilhørende private og virksomheder stod pivåbne for fremmede, heriblandt ubeskyttede filservere, der gav adgang til detaljerede plantegninger af Ringsted Arrest og Amalienborg. En gennemgang af godt 10.000 danske overvågningskameraer viste også, at 1.266 ikke var beskyttet med et password.

IT-haj blev overvåget af sit eget kamera

Kæmpe sikkerhedsbrist: Fængselstegninger flyder på nettet

Steffens harddisk stod pivåben: Lønsedler og lægepapirer lå ubeskyttet hen

Og i følge it-ingeniør Jens Christian Hillerup, så havde omkring hver 10. af de 255.000 unikke brugere, der har taget testen, et potentielt sikkerhedshul:

- Nogle af indgangene står naturligvis åbne med vilje. Det kan jo f.eks. være meningen, at internetudbyderen skal kunne komme ind i ens router og rette noget, selvom den står hjemme i privaten, men som vi også har dokumenteret, så er det langtfra altid meningen, at der skal være fri adgang til overvågningskameraer, printere og netværksharddiske, siger it-ingeniør Jens Christian Hillerup.

- Og det er rigtig positivt, at over en kvart million har taget testen, fordi den også giver svar på, hvordan man generelt bliver it-sikker, siger han.

Glemte kode på harddisken: Højgravide Lise udstillet på porno-hjemmeside

 

TAG TESTEN HER:

 

 

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Pape blev pelset af sin egen flok

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU

Udforsk Ekstra Bladet+