Annonce:
Annonce:

Har du hul i din it-sikkerhed? Chat med Ekstra Bladets ekspert kl.15.00

Tusindvis af danskere skønnes at have sikkerhedsbrister i deres hjem uden de ved det. Er du i tvivl om, at du er en af dem, så skriv til Ekstra Bladets it-ekspert

Antallet af dimser lige fra overvågningskameraer, kaffemaskiner og biler, der forbindes til nettet, stiger lige nu  kraftigt. Desværre er funktionalitet tænkt før sikkerhed, og det øger risikoen for brister, der potentielt kan misbruges af professionelle it-kriminelle (Foto: Lionel Vadam).
Antallet af dimser lige fra overvågningskameraer, kaffemaskiner og biler, der forbindes til nettet, stiger lige nu kraftigt. Desværre er funktionalitet tænkt før sikkerhed, og det øger risikoen for brister, der potentielt kan misbruges af professionelle it-kriminelle (Foto: Lionel Vadam).
Annonce:

Klokken 15.00 kan du chatte med Ekstra Bladets IT-eksperter. Hvis du har spørgsmål til din egen sikkerhed, kan du fra samme tidspunkt ringe ind og tale med journalisterne bag #friadgang på 3347 2939.

Kameraer der streamer ud til nettet fra det private hjem og pivåbne netværkshardiske proppet med personlige oplysninger er blot nogle af de ting som Ekstra Bladet har fundet da de undersøgte danskernes it-sikkerhed - eller mangel på samme.

I alt har avisen journalister fundet flere tusinde usikre dimser, som avisens journalister gennem besøg, rundringninger og e-mails har advaret.

Imidlertid vurderer eksperter, at avisens fund blot er toppen af isbjerget. Med andre ord er der altså mange tusinde danskere der lige nu uden at vide det har et så elementært hul i deres sikkerhed, at man bogstaveligt talt med et enkelt klik kan komme ind og følge med i de mest intime dele af deres privatliv.

Hvis du er i tvivl om, du har en sikkerhedshul i dit hjem, kan du teste din IT-sikkerhed med Ekstra Bladets nye værktøj:

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: