Annonce:
Annonce:

Havde åbent kamera i soveværelset: Denny frygter afpresning

Denny Nielsen er bekymret for at IT-kriminelle kan have optaget kompromitterende billeder af familien

Hør Dennys historie her
Annonce:

DENNY NIELSEN CHATTER MED EKSTRA BLADETS LÆSERE I DAG KL. 12. DU KAN STILLE SPØRGSMÅL TIL HAM ALLEREDE NU.

Ekstra Bladet kunne i går fortælle om 64-årig Denny Nielsen fra Brønshøj, der har haft kameraer i stue og soveværelse, der ikke har været beskyttet med password.

Denny havde åbent kamera i soveværelset: - Det løber mig koldt ned ad ryggen

Fremmede personer kan derfor have taget kompromitterende billeder af Denny og resten af husstanden, der består af Dennys hustru, datteren og barnebarnet på 3 år. Og det bekymrer Denny, der havde sat kameraerne op, for at kunne overvåge barnebarnet, der ofte får feberkramper.

Han har nemlig flere gange kunnet konstatere, at kameraet er blevet rykket:

Annonce:

– Jeg er 65 år, og der er sgu ikke meget at se på mig, men min datter løber derhjemme, og hun er 24 år, og det er der nok nogen mennesker, der kunne få noget ud af at se på.

– Billederne på kameraet er forholdsvis klare, så det kunne godt bruges til noget afpresning, hvor nogen kan true med at lægge dem ud på Facebook eller andre sociale netværk. Det ville jeg sgu ikke have det godt med, hvis der lige pludselig kom et billede ud, som jeg i realiteten var skyld i, og som kunne ødelægge min datters liv, siger han.

Her ses kameraet i familien Nielsen soveværelse

Kameraer har hul i sikkerheden: Tusindvis af danskere belures i hjemmet

Ifølge Kim Aarenstrup, chef for NC3, Politiets center for cyberkriminalitet, kræver en potentiel afpresningssituation, at den kriminelle kan finde frem til ofret:

Annonce:

– Den her type afpresning vil for det første kræve en kompromitterende situation, man ikke ønsker, skal ud, og så kræver det, at gerningsmanden kan finde frem til dig. Derfor skal man aldrig skrive noget inde i kameraets settings, der kan identificere ejeren som eksempelvis en mailadresse eller den fysiske adresse, hvor kameraet sidder.

– Hvis det kun er en ip-adresse uden yderligere identifikation, er det stort set umuligt for civile mennesker at finde frem til den konkrete bopæl, siger han.

It-ekspert: Så hurtigt kan dit kamera belures

Skulle man komme i kløerne på it-kriminelle, skal man gå til politiet.

– Hvis man oplever afpresning, skal man kontakte politiet med det samme, så går vi ind og støtter i sådan en sag. Man skal under ingen omstændigheder betale penge til gerningsmænd, der forsøger at afpresse, siger Kim Aarenstrup.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: