Annonce:
Annonce:

Kæmpe sikkerhedsbrist: Fængselstegninger flyder på nettet

Detaljerede plantegninger over Arresthuset i Ringsted er frit tilgængelige

350 fortrolige dokumenter om Arresthuset i Ringsted ligger frit tilgængeligt på nettet.
350 fortrolige dokumenter om Arresthuset i Ringsted ligger frit tilgængeligt på nettet.
Annonce:

Over 350 sider med dybt fortrolige plantegninger og billeder af Ringsted Arrest flyder på nettet til fri afbenyttelse for flugthungrende indsatte eller folk, der vil have ram på nogle af de varetægtsfængslede bag tremmerne.

Det kan Ekstra Bladet i dag afsløre i forbindelse med kampagnen ’Fri adgang’.

De over 350 sider viser blandt andet den eksakte inddeling af arresthusets 17 celler, kabelføringen og ventilationssystemer i bygningen. Derudover ligger 50 fysiske billeder fra arresten også på nettet.

De fortrolige papirer er fornylig lagt på en filserver af en underleverandør til arresthuset i forbindelse med en ombygning, men det er sket uden at beskytte indholdet med et password, så alle og enhver har adgang til informationerne via nettet.

TV: Harddiske uden kode giver fri adgang til danskernes privatliv

Annonce:

Og det er en meget alvorlig sikkerhedsbrist i følge den amerikanske fængsels-ekspert og rådgiver James Conway, der frem til 2009 var inspektør i det topsikrede fængsel Attica i New York.

- Hvis de her dokumenter kommer i de forkerte hænder, står man med et seriøst sikkerhedsproblem, og den trussel kommer både indefra fra de indsatte, som kan bruge tegningerne til at forberede et flugtforsøg.

- Men også udefra fra folk, der kan assistere ved en fangeflugt eller som planlægger et attentat mod en indsat. De har gennem tiden været flere eksempler, hvor plantegninger har været anvendt til de formål, siger han.

Steffens harddisk stod pivåben: Lønsedler og lægepapirer lå ubeskyttet hen

James Conway kritiserer også de danske myndigheder for, at de fortrolige dokumenter ikke har været sikret ordentligt:

Annonce:

- De danske fængselsmyndigheder skal selvfølgelig have mulighed for at få faciliteterne renoveret og kunne give disse informationer til en leverandør, men man skal så samtidig sikre sig, at sikkerhedsprocedurene bliver overholdt, og at leverandøren behandler dem 100 procent fortroligt.  Det er ikke sket i dette tilfælde, og det er naturligvis kritisabelt, siger han.

It-kriminelle sælger dit privatliv

Hos Kriminalforsorgen tager man den frie adgang på nettet til dokumenterne om Arresthuset i Ringsted meget alvorligt, fortæller Michael Gjørup, chef for Koncern Sikkerhed:

- Det er klart, at når det er noget omkring vores institutioner og indretning af dem, så er det bekymrende. For har man ondt i sinde, så kan sådan nogle tegninger hjælpe dem med ikke at skulle anstrenge sig voldsomt meget.

- Det skal selvfølgelig stoppes, og vi tager øjeblikkeligt fat i underleverandøren. Det er jo en sikkerhedsbrist af dimensioner, særligt når man arbejder for os, så bør man kunne håndtere sådan nogle oplysninger og vide, at de skal beskyttes og ikke deles, siger han.

Michael Gjørup erkender også, at Kriminalforsorgen har et ansvar:

Annonce:

- Ja, selvfølgelig har vi også ansvar. Vi skal jo fortælle, at når de laver noget for os, så skal det ikke være tilgængeligt for offentligheden. Der ligger en sikkerhedskultur i vores arbejde, som vi også forventer, at vores leverandører overholder.

Efter at Ekstra Bladet kontaktede Kriminalforsorgen for nogle uger siden, blev sikkerhedshullet lukket med det samme.

 

LÆS MERE i EKSTRA:

Eksrocker: Derfor er fængselstegningerne guld værd for kriminelle

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: