Annonce:
Annonce:

Kan få fatale konsekvenser: Pædofile afpresser børn

Hundredvis af børn udsættes hvert år for afpresning fra pædofile, der er i besiddelse af kompromitterende billeder

Det kan få store konsekvenser for børn og unge, hvis det lykkedes pædofile at stjæle private billeder eller overvågning af dem (Foto: M. Panchenko).
Det kan få store konsekvenser for børn og unge, hvis det lykkedes pædofile at stjæle private billeder eller overvågning af dem (Foto: M. Panchenko).
Annonce:

Har du haft oplevelser med usikre harddiske? Skriv til os på 1224@eb.dk /sms til 1224 (koster alm sms-takst) eller send en mail til friadgang@eb.dk.

Det kan få fatale konsekvenser, hvis en pædofil får adgang til billeder eller videooptagelser af børn i kompromitterende situationer.

Som Ekstra Bladet skrev i går, har pædofile fri adgang til flere danske overvågningskameraer, hvor børn optræder. Samtidig er tusindvis af netværksharddiske herhjemme ikke beskyttet med adgangskoder, så sexforbrydere kan gå på rov i diverse fotoalbums.

Annonce:

Og pædofile står på spring til at udnytte usikker it. Den engelske organisation Child Exploitation and Online Protection (Ceop) har tidligere frigivet tal, der viser, at 424 børn på verdensplan i løbet af en toårig periode var udsat for afpresning fra en pædofil, der typisk er kommet i besiddelse af et semi-nøgen eller nøgenbillede af børnene. Afpresningen er foregået af børn helt ned til otte år.

Den pædofile udnytter billederne til at presse barnet til seksuelle ting på nettet eller i virkeligheden med trusler om at offentliggøre fotos til familie og venner, hvis børnene ikke makker ret.

Selvmord efter afpresning
Sexforbryderes afpresning er i flere tilfælde endt fatalt, advarer Europols Cypercrime Center (EC3).

- Hvis en pædofil får adgang til materiale med børn i en kompromitterende situation, kan det få alvorlige konsekvenser. Vi har i Europa og andre dele af verden set sager, hvor børn har begået selvmord efter at pædofile sexforbrydere har afpresset dem til at sende mere materiale eller mødes med dem, siger operationel chef Fernando Ruiz.

- Derfor er det et område inden for it-kriminalitet, vi bliver nødt til at sætte meget fokus på, siger han.

Europol advarer: Pædofile har fri adgang til danske børn på nettet

Annonce:

Pædofil: "Det er ekstra frækt, når de er våde"

Danske pædofile chatter om hverdagsbilleder af børn på hjemmesiden "Scandiland".

Her skriver de om frække blikke fra "uartige piger" med "et glimt øjet".

Et uskyldigt familiefoto, hvor tre piger i 4-årsalderen leger ved et springvand i ført undertøj, får bl.a. denne kommentar:

- Det er ekstra frækt, når de er våde, fra en dansk pædofil.

Eksemplerne fra Scandiland viser, at familiebilleder, som dem Ekstra Bladet i dag kan afsløre, er i høj kurs blandt pædofile.

Hjemmesiden blev kortlagt af den norske tv-station NRK tidligere i år.

Kilde: dr.dk

Tidligere chefpolitiinspektør ved Københavns Politi og nuværende formand for Børnerådet, Per Larsen, advarer også om risikoen ved, at andre får adgang til billeder og videooptagelser med børn i kompromitterende situationer.

- Familien risikerer at blive afpresset. Det kan være, at en person henvender sig og fortæller, at han har nogle 'spektakulære' billeder, og at de bliver offentliggjort, hvis familien ikke giver ham så og så mange penge.

- Den form for afpresning er grov udover alle grænser, og efter min mening er det særlig ubehageligt, når det går udover børn.

Risikoen for at blive afpresset får samtidig Per Larsen til at opfordre familierne til at sætte sig ind de mulige konsekvenserne af det digitale samfund.

Annonce:

- Tænk over, hvilke informationer, du lægger ud elektronisk, og sæt dig ind i, hvad det udstyr, du køber, kan bruges til. Man skal ikke gå ned i den første biks og købe noget tilfældigt udstyr, hvis man risikerer, at det lækker indholdet til internettet.

Udsat for afpresning? Gå til politiet

Hvis du oplever internet-afpresning fra en person der eksempelvis har fået fat i nogle nøgenbilleder, skal du under ingen omstændigheder begynde at forhandle.

Det siger Kim Aarenstrup, chef for NC3, Politiets center for cyberkriminalitet.

- Skulle det ske, man oplever afpresning, skal man kontakte politiet med det samme. Vi går straks ind og støtter i sådan en sag.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: