Annonce:
Annonce:

Muslimsk familie filmet i soveværelset

Et overvågningskamera sendte live-optagelser fra soveværelset direkte ud på internettet

Familien ønsker ikke at stå frem, men her ses sønnen, mens han smider overvågningskameraet i skraldespanden. Foto: Kenneth Meyer
Familien ønsker ikke at stå frem, men her ses sønnen, mens han smider overvågningskameraet i skraldespanden. Foto: Kenneth Meyer
Annonce:

Familien er tydeligvis i chok, da Ekstra Bladet kommer på besøg og fortæller, at et overvågningskamera placeret i forældrenes soveværelse ikke er beskyttet med password, så hele internettet kan følge med.

Familiens kamera er et af de 1266 overvågningskameraer, der ikke er sikret med password, som Ekstra Bladet har fundet efter systematisk at have gennemgået sikkerheden på godt 10.000 danske overvågningskameraer.

Kameraer har hul i sikkerheden: Tusindvis af danskere belures i hjemmet

Noget tid før  er familien flyttet til et nyt hus på Sjælland, og kameraet er endnu ikke skruet op i entreen. I stedet står det på sengebordet med linsen peget direkte hen på dobbeltsengen.

Og det er blevet udnyttet. Ekstra Bladet kunne således også vise familien, hvordan deres kamera ligger på en russisk hjemmeside, der døgnet rundt sender live-billeder fra soveværelset:

– Jeg er ved at græde, siger moren, som går med tørklæde, da det går op for hende, hvad der sket:

– Jeg kommer ikke til at sove i nat.

Familien købte overvågningskameraet for to år siden efter et indbrud i deres gamle hjem, og faderen mener ikke, at de har fået informationer nok om sikkerheden:

- Prøv at se her i manualen. Som forbruger er man jo ikke tvunget til at sætte et password for at kunne tilslutte det, og der advares ikke om, at folk kan bryde ind på den måde, siger han. 

Ekstra Bladet fik med det samme vist, hvordan man afmonterer kameraet til familien, der ikke ønsker at stå frem med navn:

– Det her er rigtigt svært for os. Det håber jeg I forstår, siger faderen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: