Annonce:
Annonce:

Myndigheder skal sikre at dagplejebørn ikke belures på internettet

Børn overvåges i dagpleje og på skoler. Sikres kameraerne ikke ordentligt kan de udnyttes af pædofile og andre kriminelle. Derfor efterspørger Børnerådet retningslinjer for overvågningen

Usikre overvågningskameraer kan bruges som værktøj for pædofile til at spionere på vuggestue- og skolebørn (EB TV).
Annonce:

Har du haft oplevelser med usikre harddiske? Skriv til os på 1224@eb.dk /sms til 1224 (koster alm sms-takst) eller send en mail til friadgang@eb.dk.

Når en dagplejemor tv-overvåger børnene med en avanceret baby-alarm, skal kommunen kræve ordentlig sikkerhed, så billederne ikke fejlagtigt ender på internettet.

Det siger tidligere chefpolitiinspektør og nuværende formand for Børnerådet, Per Larsen, efter at Ekstra Bladet kan afsløre flere tilfælde, hvor dagplejemødrene uvidende er kommet til at lægge overvågningsbilleder af børn til fri afbenyttelse på nettet. 

Kameraerne filmer de områder, hvor børnene leger, bliver skiftet og sover.

Danske skole- og vuggestuebørn overvåges ulovligt

Annonce:

- Man skal være meget opmærksom på, at der kan sidde en pædofil mand og tappe de her billeder, og så dele dem med sine 'venner' på internettet, siger Per Larsen.

Han opfordrer kommunerne, som er arbejdsgiver for dagplejemødrene, til at indføre et sæt regelsæt på området.

- Kommunen skal sætte nogle rammer op for, hvad for noget udstyr, de må bruge, og hvordan det anvendes, siger han.

Se hele indslaget med Per Larsen i klippet ovenfor.

Red Barnet: Mere oplysning

Per Larsen bliver bakket op af Kuno Sørensen, psykolog i Red Barnet. Han arbejder til daglig med at sikre børn mod seksuelle overgreb og siger, at det er manglede viden, som skaber problemerne med de usikre kameraer hos dagplejemødrene.

- Der mangler krav fra det offentliges side om, hvordan kameraerne kan bruges. Det handler om at lave nogle retningslinjer, men også om at informaere, så dem der naivt tror, at det ikke sker, bliver opmærksomme på problemet, siger han.

Se indslaget med Kuno Sørensen her:

Her blev børn også overvåget

* Efterskole lagde elever på nettet

Lindenborg Efterskole, der ligger lidt uden for Roskilde, er en af de skoler, som i strid med lovgivningen har streamet billeder af elever, forældre og gæster på skolen ud til nettet. Sikkerhedsbristen har betydet, at hele verden kunne følge med i elevernes færden rundt på skolen.

Ekstra Bladet har forsøgt at få en kommentar fra forstander Kim Nissen, for at høre, hvorfor sikkerhedsbristen opstod, og hvad han vil gøre i sagen, men trods gentagne henvendelser til forstanderen, nægter han at udtale sig i sagen.

* Fritidscenter blev overvåget

- Det er super at I gør opmærksom på det. Det er vi rigtigt glade for

Sådan lyder det fra halinspektør Kim Andersen, da Ekstra Bladet kontakter ham for at advare om det usikre overvågningskamera, der streamer filmning fra gæster i Brenderup Aktivitetscenter ud til nettet.

Aktivitetscenteret huser blandt andet en del unge, der går til gymnastik og fodbold.

- Jeg synes, det er ubehageligt, at folk kan have kigget med. Når vi starter op efter ferien, tager jeg fat i de folk, der har med IT-delen at gøre, så vi kan få det løst, siger Kim Andersen.

* Fri adgang til muslimsk friskole

Indtil for nylig var der fri adgang til at følge med for hele verden, når børnene på den muslimske friskole Al Hikma i Københavns Sydhavn legede i skolegården. Sikkerhedsfirmaet, der har opsat overvågningskameraerne på den bygningen, som skolen har lejet sig ind hos, har nemlig glemt at sikre deres eget udstyr.

Filmningen af de legende børn kommer bag på Susanne Roos, formand for skolebestyrelsen:

- Det lyder ikke så godt. Vi vidste ikke at andre kunne følge med i overvågningen, siger hun.

Ekstra Bladet har både været i kontakt med firmaet, der forvalter ejendommen og sikkerhedsfirmaet, der har monteret det usikre kamera. Sikkerhedsbristen er nu lukket og børnene kan lege i fred, uden at blive overvåget.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: