Annonce:
Annonce:

Overvåget i haven: Kunne følge Mogens' børn

På grund af en sikkerhedsbrist i et netværkskamera kunne hele verden overvåge Mogens' børn, når de legede udenfor

På grund af en sikkerhedsbrist kunne hele verden følge med på de overvågningskameraer, som Mogens Sidenius havde sat op på sit hus for at forebygge indbrud (Foto: Ole Frederiksen).
Annonce:

Har du haft oplevelser med usikre harddiske? Skriv til os på 1224@eb.dk /sms til 1224 (koster alm sms-takst) eller send en mail til friadgang@eb.dk.

Ved et enkelt klik kunne alle mennesker med internetadgang indtil for ganske nyligt følge med, når Mogens Sidenius og hans familie færdes omkring deres hus lidt uden for Odder.

Ejendommens tre overvågningskameraer var ikke blevet sikret bag en kode, og det betød, at hele verden kunne følge med i familiens gøren og laden. Et af kameraerne filmede bl.a. direkte ned på en stor trampolin, hvor familiens tre børn ofte leger om sommeren, og det synes Mogens var ubehageligt.

- Det er da lidt bekymrende, at folk har kunne følge med i, når børnene har rendt rundt og leget.

- Man ved aldrig, hvad sådan noget kunne bruges til senere af de forkerte folk, siger Mogens Sidenius.

Efter Ekstra Bladet besøgte Mogens, hjalp avisens udsendte ham med at sætte kode på kameraerne. I dag er det ikke længere muligt at følge med i hans privatliv.

Her bliver børn også udstillet

Ekstra Bladet har gennem en systematisk søgning på godt 10.000 danske overvågningskameraer fundet 1266, der ikke var beskyttet med et kodeord, så alle på nettet havde fri adgang til dem. Ekstra Bladet har blandt andet kunne konstatere flere kritiske steder i forhold til pædofile, herunder børneværelser, ved babysenge, legepladser, babygynger og legetæpper.

Ekstra Bladet har også fundet over 1000 danske netværksharddiske, altså harddiske forbundet til internettet, som ved en fejl lægger alt indholdet på nettet på grund af manglende password. Rigtig mange af dem indeholder også diverse familiealbums, som pædofile kan plyndre for børnebilleder.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: