Annonce:
Annonce:

På stranden: Du ender halvnøgen på nettet

Fotos af badegæster lægges ud på strandparkens hjemmeside

Sådan så det ud, da side 9-pigen blev fanget på kamera. (Foto: Tariq Mikkel Khan /Video og redigering: Mårten Damgaard)
Annonce:

Smil du er på. Bade-lystne gæster på Amager Strandpark bliver filmet og lagt til skue på internettet. Strandparken  har uden at skilte med det valgt at skrue et overvågningskamera med panorama-vinkel op på en høj mast midt på stranden, der  lægger billeder af sand og halvnøgne badegæster direkte på parkens hjemmeside.

Strandparken har tilmed lavet et arkiv, så nysgerrige kan gå tilbage i tiden og på dato og klokkeslæt se billeder af, hvem der var på stranden. Ekstra Bladet vil naturligvis ikke bringe billeder af badende gæster, der ikke aner, de bliver filmet, så vi har allieret os med modellen Michaela for at se, hvor meget kameraet egentlig fanger.

Eksperter: Letpåklædte strandgæster filmes ulovligt

Og at Michaela havde smidt toppen var efterfølgende ret tydeligt at se på Amager Strandparks hjemmeside.

 

Annonce:

Og selv om Michaela er vant til at stå foran et kamera, bryder hun sig bestemt ikke om Amager Strandpark I/S’ initiativ.

– En ting er, når ens venner, der er med på stranden, tager billeder til Facebook eller Snapchat, men her vidste jeg ikke, at jeg blev filmet. Og jeg kan ikke se, at der er en pointe i det. Jeg kan ikke se, det forebygger kriminalitet eller noget, så faktisk synes jeg, det gør det modsatte og skaber utryghed i stedet, siger hun.

Hos Amager Strandpark IS, der ejes af Frederiksberg og Københavns Kommuner, kan man dog ikke se problemet, forklarer Jesper Schrøder, der er drifts- og udviklingschef:

– Det er en feature og en serviceydelse til brugerne på stranden. Man kan se nogle flotte billeder ud over byen og Øresund, siger han.

- Eksperter vurderer, at det er ulovligt at filme på denne måde?

Annonce:

- Det vigtige er, at der ikke er person-genkendelighed. Og bestyrelsen i Amager Strandpark I/S har vurderet, at de billeder, vi lægger ud, ikke er af en sådan karakter, at man kan genkende personer. Og derfor er det bestyrelsens vurdering, at det ikke er overvågning. Men det er klart, at hvis Datatilsynet henvender sig til os og siger, at det ikke er lovligt, så laver vi selvfølgelig om på sagerne.

- Hvorfor skilter I ikke med, at der hænger et kamera, så folk ved, at de bliver optaget?

– Det skal man, hvis man overvåger, men vi overvåger ikke.

- Man må jo kun lagre overvågningsbiller i 30 dage – I lagrer billederne i flere år. Hvorfor?

- Vi lagrer ikke personfølsomme data. Vi lagrer billeder over stranden.

Ekstra Bladet har også talt med flere bestyrelsesmedlemmer i Amager Strandpark, der efter Ekstra Bladets henvendelse nu vil tage sagen op på næste bestyrelsesmøde.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: