Annonce:
Annonce:

Politi: Det svarer til at bilejere selv skulle montere ABS-bremser

Chefen for Nationalt Cyber Crime Center (NC3) understreger vigtigheden af at have styr på sin it-sikkerhed

Kim Aarenstrup, chef for Nationalt Cyber Crime Center (NC3) under Rigspolitiet, opfordrer danskerne til at tænke sikkerhed først, hver gang man installerer nye enheder, der skal køre over nettet.
Annonce:

Tusindvis af danskere har ikke sikret deres overvågningskameraer med password, så hele verden kan kigge med.

Som Ekstra Bladet kan afsløre i dag, så viser en  systematisk gennemgang af sikkerheden på godt 10.000 danske overvågningskameraer, at 1266 overvågningskameraer ikke var sikret med password.

Kameraer har hul i sikkerheden: Tusindvis af danskere belures i hjemmet

Og det står mange klar til at udnytte, advarer Kim Aarenstrup, chef for Nationalt Cyber Crime Center (NC3) under Rigspolitiet, der opfordrer danskerne til at tænke sikkerhed først, hver gang man installerer nye enheder, der skal køre over nettet. 

SE TV-INDSLAGET OVER ARTIKLEN.

Kim Aarenstrup mener heller ikke, at man ikke bare kan lade hele IT-sikkerheden ved eksempelvis trådløse kameraer være op til borgerne:

Annonce:

– Det er ikke meningen, at Maren i kæret skal have styr på alle aspekterne ved IT-sikkerhed. Det er alt for komplekst, og vi kan som samfund ikke bare lægge det ansvar fra os. Det er noget leverandørerne, og vi som offentlig myndighed bliver nødt til at tage os af. I disse sager handler det jo blandt andet om, at leverandørerne har givet alle kameraerne det samme standard password, som man i øvrigt kan slå op på nettet, siger han.

Chefen for NC3 mener derfor, at leverandørerne bør sikre, at alle overvågningskameraer leveres med et unikt password:

– De skal naturligvis være individuelle for hvert kamera, og kodeordet skal påtrykkes enheden sammen med dets produktionsnummer, siger han

– Det svarer jo lidt til, at man siger til bilkøberen, her er bilen og her er en kasse med ABS-bremser og airbag, du selv skal sørge for at montere. Det dur simpelthen ikke, siger han. Den slags skal være klaret af leverandørerne, siger han.

Du kan stille spørgsmål til Kim Aarenstrup, chef for Nationalt Cyber Crime Center (NC3) under Rigspolitiet. Han besvarer spørgsmål fra Ekstra Bladets læsere fra kl. 10.30. Skriv dit spørgsmål herunder allerede nu.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: