Annonce:
Annonce:

Sådan sikrer du dit kamera

Her kan de møde Denny, som har stået i den situation, at fremmede personer har haft fri adgang til hans trådløse kameraer i soveværelset og i stuen, fordi de ikke har haft et password
Annonce:

Overvågningskameraer i private hjem er på hastig fremmarch. Ifølge Sikkerhedsbranchen bliver der hvert år solgt 50.000 kameraer til private og virksomheder, og i dag er over 100.000 overvågningskameraer installeret i danske hjem.

De billigste kameraer koster et par hundrede kroner og leveres ofte uden kodeord eller med et standardkodeord, som er let at bryde. Du skal altså selv sætte et password på kameraet for at være sikker.  Uden kodeord kan andre på internettet komme ind i dit kamera og tage kontrol, hvis de kender din ip-adresse.

Annonce:

Den er en slags ’internet-telefonnummer’, som din internetopkobling bruger til at ’ringe op’ til internettet. Men ligesom med et telefonnummer giver ip-adressen andre internetbrugere mulighed for at finde dig, og hvis dine enheder ikke er sikrede med et kodeord, så kan de få adgang til eksempelvis dit overvågningskamera. Ekstra Bladet vil ikke give opskriften på, hvordan man finder ip-adresser med usikrede kameraer, men det er en let øvelse, der ikke kræver særlige it-kundskaber.

Derfor skal du altid sikre dig følgende:

1. Sæt et kodeord på kameraet. Tjek, at alle brugere – også brugeren kaldet ’admin’ eller ’administrator’ – har et kodeord. Indstilling af kodeord sker på kameraets hjemmeside. Ofte under menupunktet ’user’, ’settings’ eller ’maintenance’.

2. Skift standardkodeordet. Mange kameraer bliver leveret med kodeord som ’1234’ eller ’abcd’. Men kodeordet står ofte i manualen til kameraet, og den kan tyven finde på nettet. Et godt kodeord indeholder mindst otte tegn og består både af store og små bogstaver, tal og specialtegn f.eks. en skråstreg, et spørgsmålstegn eller en underscore.

3. Udskift kodeordet med jævne mellemrum. Ingen kodeord er ubrydelige. Hvis kameratyven har brudt dit kodeord, så kan en ændring af adgangskoden få vedkommende smidt ud.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: