Annonce:
Annonce:

Sikkerhedschef: En sikkerhedsbrist af dimensioner

Det er en sikkerhedsbrist af dimensioner, at en underleverandør havde lagt 350 fortrolige dokumenter om Ringsted Arrest på en åben filserver, siger sikkerhedschef i Kriminalforsorgen. Han sidder klar kl. 12 for at chatte med Ekstra Bladets læsere om sikkerheden  i danske fængsler

Annonce:

Da Ekstra bladet for nogle uger siden kontaktede Kriminalforsorgen, blev den filserver, hvor en underleverandør havde lagt 350 fortrolige dokumenter om Ringsted Arrest på, lukket med det samme.   

Og det er der en særdeles god grund til, fortæller Michael Gjørup, chef for Koncern Sikkerhed i Kriminalforsorgen. 

- Det er jo en sikkerhedsbrist af dimensioner, særligt når man arbejder for os, så bør man kunne håndtere sådan nogle oplysninger og vide, at de skal beskyttes og ikke deles, siger han.

Sikkerhedschef: En sikkerhedsbrist af dimensioner

Sikkerhedschefen erkender også, at tegningerne både vil kunne hjælpe indsatte, der vil ud eller andre, der vil ind og enten hjælpe med en fangeflugt eller have ram på en indsat:

– Ja det gælder jo begge veje. Både i forhold til undvigelse, men det gælder også for folk ude fra, der ønsker at trænge ind vores bygninger, så sådan nogle informationer skal beskyttes og bestemt ikke ligge ude, siger han. 

Kl. 12 sidder Michael Gjørup klar ved chatten, hvor du kan stille ham spørgsmål om sikkerheden i danske fængsler og om, hvorfor eksempelvis plantegninger ikke skal ligge frit tilgængeligt. Du kan allerede stille dit spørgsmål nu:

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Støjbergs første politiske udspil er at ramme folk i den tredje verden
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: