Strandgæster raser: Ubehageligt at blive filmet halvnøgen

På Amager Strandparks hjemmeside hænger et kamera, der filmer og arkiverer billeder af de mange letpåklædte strandgæster

Vor model har her lagt sig ud i Solen  og blev opfanget af overvågningskamera på Amager Strand.
Vor model har her lagt sig ud i Solen og blev opfanget af overvågningskamera på Amager Strand.

For at give bade-lystne københavnere mulighed for at tjekke vind- og vejrforhold, før de pakker håndklæde og solcreme i tasken og sætter kurs mod stranden, har Amager Strandpark skruet et overvågningskamera med panorama-vinkel op på en høj mast midt i strandparken, der herefter lægger billeder af strand og badegæster direkte på nettet.

Men initiativet falder ikke i god jord hos hovedparten af strandgæsterne, der bestemt ikke ønsker, at billeder af dem ender på nettet, så alle kan kigge med.   

Flere steder i landet filmer overvågningskameraer letpåklædte danskere og lægger billedern eud på nettet, hvilket er ulovligt i følge flere eksperter. Fri Adgang - 22. aug. 2015 - kl. 12:16 Eksperter: Letpåklædte strandgæster filmes ulovligt

 

En af dem er Kristian Heilskou, som  sammen med kæresten er taget på på Amager Strand for at slikke sol. Han er ikke begejstret for at han nu er blevet foreviget på nettet.

- Det synes jeg faktisk ikke særligt godt om.

- Hvorfor ikke?

- Fordi stranden er et privat sted, hvor man ikke regner med at man bliver filmet. På en strand skal man eksempelvis skifte tøj og det er jeg ikke interesseret skal komme ud på internettet, Kristian Heilskou.

- Hvad tænker du om at billedet af dig nu ligger på nettet?

- Det er lidt stramt. På Facebook kan man selv bestemme, hvad der kommer ud, men det her har jeg ingen kontrol over, siger Kristian Heilskou. 

Se alle strandgæsternes reaktion i klippet herover.

57 kommentarer
Vis kommentarer