Tropeø tyvstarter 2017

Ø-staten Samoa i Stillehavet har allerede taget hul på det nye år med sang, gøgl og dans

Samoanere har allerede fejret årsskiftet med bøn og traditionel dans. Foto: AP
Samoanere har allerede fejret årsskiftet med bøn og traditionel dans. Foto: AP

Danmarks festaber må vente nogle timer på nytårsklokkerne og de første hop ind i 2017.

Heller ikke i det spil er danskerne verdensmestre.

I den lille ø-stat Samoa i det sydlige Stillehavet skød let påklædte samoanere året ind på slaget 11.00 dansk tid, og overgangen til 2017 blev typisk fejret med salmesang, flamme-jongleringer og traditionel dans.

Øgruppens 192.000 indbyggere er derfor LANGT inde i det nye år, når søfolk på afveje i farvandet omkring den ubeboede ø Baker Island som de sidste markerer, at 2016 er historie.

London halter efter København
Det vil ske 1. januar, når uret på Rådhuspladsen i København slår 11 og mange danskere plejer tømmermænd, hvis vi da ikke stadigvæk slumrer i lykkelig uvidenhed om, at der affyres nytårskrudt og drikkes champagne tusinder af kilometer borte.

I London fejrer Theresa May sit første årsskifte som premierminister en time efter danskerne, mens USA's næste præsident Donald Trump må vente yderligere fem timer på at give den gas i glad forventning om øget magt og taletid i verdenspressen i 2017.

Mr. Trumps ven i ånden, Ruslands præsident Vladimir Putin, kan til gengæld køre nytårskanonerne i stilling på Den Røde Plads i Moskva to timer før danskerne.

 Han kan dog stadigvæk nå at høre dronning Margrethes nytårstale på DR og TV2 i håb om at hente sidste øjebliks-inspiration til sin egen brandtale.

Danskerne kan for resten glæde sig over, at de får et sekund forærende i det nye år i forhold til 2016. Et lille forspring som ingen jordiske statsoverhoveder kan tage fra os.

8 kommentarer
Vis kommentarer