Ups: Revisionsfirma lagde fortrolige bankoplysninger på nettet

Når du lægger dine dybt personlige bankoplysninger i hånden på en revisor, forventer du, at de bliver behandlet fortroligt, så de ikke havner hos de forkerte.

Det kom meget bag på revisor Sanne Thybo, at hele internettet kunne få adgang til fortrolige bankoplysninger gennem firmaets usikre printer (TV).

Har du haft oplevelser med usikkert udstyr forbundet til nettet? Skriv til os på 1224@eb.dk /sms til 1224 (koster alm sms-takst) eller send en mail til friadgang@eb.dk.

Fortrolige bankoplysninger lå i en ubeskyttet printer hos Revisionsfirmaet Tommy Larsen.

Printeren, der også kan scanne, var koblet til nettet uden at være beskyttet af en kode, og derfor kunne alle se et scannet kontoudtog fra en kunde, ligesom man kunne tilføje eller slette personer i scannerens adresseliste.

– Jeg var ikke klar over, det her lå ude. I min verden er en kopimaskine eller scanner bare en dum maskine, der tager et billede og sender det videre, og så har den glemt alt om det. Men det har den åbenbart ikke, siger ejer og revisor Tommy Larsen, da Ekstra Bladet besøger ham på hans kontor i Rønde på Djursland.

Se også: Opråb til politikerne: I lader danskerne i stikken

Ekstra Bladet har i forbindelse med kampagnen Fri Adgang fundet mere end 150 lignende printere og scannere i Danmark, der i værste tilfælde kan lægge fortrolige oplysninger ubeskyttet på internettet.

Det kræver blot et par klik med musen at få adgang til det scannede kontoudtog hos Tommy Larsen, og det kommer bag på firmaets it-ansvarlige Sanne Thybo, der ligeledes er revisor.

- Mildt sagt er det da ikke godt, at det her ligger derude. Jeg vidste ikke, at der lå gamle dokumenter i printeren, siger Sanne Thybo.

Alice Müller fra Aarhus ser chokeret til, mens Ekstra Bladets journalist viser hende, at hendes printer afslører på nettet, hvad hun udskriver. (FOTO: Claus Bonnerup) Fri Adgang - 25. aug. 2015 - kl. 19:39 Printer lagde Alices partivalg på nettet

Revisionsfirmaet er kede af sikkerhedsbristen, som de dog ikke mener kun hviler på deres skuldre. Ud over de to revisorer er der kun et par kontormedarbejdere ansat, og på grund af firmaets størrelse har de hyret en underleverandør til at sætte printeren op.

- Vi har ikke kapaciteten til at lære, hvordan man sætter den her maskine op. Derfor har vi købt maskinen og betalt os fra at få sat den op, for at det skal bare fungere, siger revisor Tommy Larsen og fortsætter:

- Vi må jo næsten stole blindt på, at tingene, vi får i hænderne fra leverandøren, fungerer.

Kort efter Ekstra Bladets besøg kontaktede firmaet underleverandøren, og printeren er nu forsynet med en digital lås, så nysgerrige internetbrugere ikke længere kan snage.

4 kommentarer
Vis kommentarer