FRONTALT: Har udenlandske arbejdere ordentlige vilkår?

I dagens udgave af Frontalt tørnede Kurt Larsen fra transportselskabet DSV sammen med formand for 3F Transport Jan Villadsen

03:47

Se et uddrag af debatten mellem Kurt Larsen og Jan Villadsen ovenfor

Eller gense hele debatten her

Transportselskabet DSV, som er et af de største af slagsen i Danmark, bruger primært udenlandsk arbejskraft.

I dagens udgave af debatprogrammet Frontalt spurgte Miki Mistrati derfor ind til, hvordan de sikrer, at deres medarbejdere arbejder under ordentlige vilkår.

- Når I bruger udenlandsk arbjedskraft, hvordan sikrer I så, at I lever op til jeres 'code of conduct' - altså regler for, hvordan man opfører sig på en arbejdsplads? spurgte Miki Mistrati Kurt Larsen, mangeårig topchef og bestyrelsesformand for DSV.

Frontalt om udenlandsk arbejdskraft 3F og DSV Frontalt - 17. mar. 2014 - kl. 10:03 FRONTALT: Hvorfor bruger vi udenlandsk arbejdskraft?Det er blevet for dyrt at hyre danskere. Det mener  Kurt Larsen, der er mangeårig topchef og nuværende bestyrelsesformand i transportselskabet DSV (Foto: Torben Stroyer) Samfund Derfor vælger vi udenlandsk arbejdskraft

- Selvfølgelig har vi et ansvar, og vi gør alt, hvad vi overhovedet kan. Vi tjekker selskabet, om det har økonomisk stabilitet, er lovligt registreret, om de har de nødvendige tilliadelser osv., siger Kurt Larsen og påpeger:

- Vi gør os umage hver dag.

Se også: Danskerne er dyre og dovne

Herefter ryger bolden over til Jan Villadsen, formand for 3F Transport:

- Jeg vil da håbe, at det, som Kurt siger, er rigtigt. Men ofte ser man jo, at det kun er i det forreste led, det fungerer.

- Hvis folk så, hvordan folk blev behandlet lige uden for gadedøren i deres eget land, så tror jeg godt, folk ville betale prisen, fastslår han.

Se et uddrag af debatten mellem Kurt Larsen og Jan Villadsen øverst i artiklen

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste Nyt
Mest læste
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen